- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zeleninové jedlá
- Tekvicový humus
Tekvicový humus
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 1 kg tekvice
- olivový olej
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 1 strúčik cesnaku
- 6 lyžičiek tahini
- 0,5 lyžičky soli
- mleté čili podľa chuti
- sezam
- tekvicové semienka opražené
Postup prípravy
1. Krok
Tekvicu ošúpeme, vyškrabeme vláknité jadro a dužinu nakrájame na kocky. Tekvicové kocky rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkáme trochou olivového oleja, potom pečieme do mäkka v rúre vyhriatej na 220°C asi 30 minút. Medzitým ju párkrát otočte.
2. Krok
Upečenú tekvicu s citrónovou šťavou, ošúpaným a prelisovaným cesnakom, tahini, soľou a čili rozmixujeme mixérom do krémova, v prípade potreby môžeme pridať trochou vody. Do misky dajte hummus, pokvapkajte trochou olivového oleja, potom posypte trochou nahrubo nasekanou petržlenovou vňaťou, sezamovými semienkami a tekvicovými semienkami. Podávame s toastami a so zeleninou ..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
167 videní