- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- sterilizujeme
- Tekvicový džem s jablkami
Tekvicový džem s jablkami
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 800 g tekvice hokkaido očistenej alebo maslovej tekvice
- 2 ks jablko
- 2 ks pomaranč
- 1 ks citrón
- 500 g želírovacieho cukru 2:1
- 1 ks škorice
Postup prípravy
1. Krok
Na tekvicový džem najskôr ošúpeme tekvicu, prekrojíme na polovicu, lyžicou odstránime jadierka a vlákna a dužinu tekvice nakrájame na kocky. Tekvicu Hokkaido nemusíte šúpať. Potom jablká umyjeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na kocky. Teraz dajte kúsky jablka a tekvice spolu s pomarančovou a citrónovou šťavou do hrnca, priveďte do varu a varte asi 15-20 minút pri strednej teplote do mäkka. Potom zmes rozmixujte na pyré, pridajte konzervačný cukor a varte ďalších 5 minút za stáleho miešania - vyskúšajte hustotu na tanieriku. . Hmotu ešte za horúca nalejeme do pripravených čistých zaváracích pohárov a ihneď uzavrieme.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
991 videní