- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Rezy so slaným medovým karamelom a orechmi
Rezy so slaným medovým karamelom a orechmi
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 200 g masla izbovej teploty
- 100 g krupicového cukru
- 50 g vlašských orechov
- 300 g hladkej múky
- 0,5 lyžičky mletej škorice
- 1 lyžička prášku do pečiva
- Plnka:
- 500 g karamelového salka
- 100 g medu (skryštalizovaný je ideálny)
- 100 g masla
- hrubozrnná soľ
- 85 g orechov podľa chuti zomletých na hrubo
Postup prípravy
1. Krok
Rúru predhrejte na 180 °C. Obdĺžnikovú formu s rovnými stenami s rozmermi 20 x 30 cm vymažte maslom. V miske vyšľahajte maslo a cukor do peny. Orechy zozmixujeme na jemno. Pridajte vyšľahané maslo, škoricu a múku, spracujte na hladké cesto. Oddeľte 200 g cesta a pridajte doň kypriaci prášok a 2 lyžičky vody, zabaľte do potravinárskej fólie, odložte. Zvyšné cesto v rovnomernej vrstve vtlačte do formy. Pečte 25 minút do zlatohneda. Potom nechajte korpus 1 hodinu chladnúť.
2. Krok
Na náplň dajte do hrnca kondenzované mlieko, med a maslo, za stáleho miešania priveďte k miernemu varu a ďalej miešajte a zahrievajte, až získate hladkú zmes svetlo karamelovej farby. Vmiešajte soľ a rozotrite na vychladnutý korpus.
3. Krok
Zostávajúce cesto rozdrobte a spolu s orechmi ho rovnomerne nasypte na náplň. Pečte 25 minút, aby karamel bublal a okraje boli tmavohnedé. Nechajte úplne vychladnúť, posypte 1–2 štipkami soli a potom nakrájajte na 20 rezov.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1123 videní