Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jednoduchý punčák

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jednoduche puncove rezy.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Žltá piškóta:
  • 4 vajcia
  • 160 g práškového cukru
  • 160 g hladkej múky
  • 2 lyžice vody
  • 4 lyžice marhuľového džemu
  • Ružová piškóta:
  • 3 vajcia
  • 120 g práškového cukru
  • 120 g hladkej múky
  • niekoľko kvapiek červenej potravinárskej farby
  • Sirup:
  • 2,5 dcl vody
  • 150 g cukru
  • šťava z 1 pomaranča
  • 1/2 fľaštičky rumovej arómy
  • 2 lyžice hrozienok
  • Poleva:
  • 250 g práškový cukor
  • 125 ml vody
  • 1 lyžička octu
  • 1 lyžička rumovej arómy
  • pár kvapiek červenej potravinárskej farby
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru predhrejeme na 190 °C, na žltú piškótu vyšľaháme vajíčka s cukrom do biela, potom pridáme vodu a na 2 časti preosejeme múku, potom vareškou opatrne vmiešame do vaječnej peny. Hmotu uhladíme na plech s rozmermi 18 x 25 cm vystlaný papierom na pečenie a pečieme asi 15 - 20 minút. Takisto Pečieme aj ružovú piškótu, len primiešame červené farbivo.

2. Krok

Na sirup uvarte vodu s cukrom, pomarančovým džúsom, hrozienkami a rumovou arómou na sirupovú konzistenciu.

3. Krok

Vychladnutú žltú piškótu prekrojíme na polovicu a oba pláty natrieme džemom. Ružovú piškótu z oboch strán dobre namočte sirupom, potom ju položte na jeden z plátov, potom ju prikryte druhým žltým plátom s džemom potretou stranou k ružovej piškóte. Na zákusok dáme papier na pečenie alebo fóliu a položíme na ňu plech alebo podnos a na 2-3 hodiny necháme zaťažené. Potom vrch veľmi tenko natrieme marhuľovým džemom.

4. Krok

Na polevu povaríme cukor s vodou a octom asi 15 minút, potom za stáleho miešania ochladíme - počas tejto doby pekne zbelie a zhustne. (ak nezbelie, vrátime ešte na 2-3 minúty povariť) Potom primiešame toľko farbiva, aby sme dosiahli správnu farbu a vôňu. Polevou polejeme vrch torty a rozotrieme stierkou. Po zaschnutí polevy koláč nakrájajte nožom namočeným v horúcej vode.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

961 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.