Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Banánový zákusok s jahodovým confitom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Bananovy s jahodami.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • Banánová piškóta:
  • 150 g banánov
  • 120 ml vody
  • 30 g kakaa
  • 60 ml oleja
  • 60 ml mlieka
  • 125 g hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 170 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • štipka soli
  • 1 vajce
  • Jahodový confit:
  • 300 g mrazených jahôd
  • 70 g cukru
  • 3 g pektínu
  • Krém:
  • 250 g tvarohu
  • 200 g bielej čokolády
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžica práškového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Preosejeme múku, prášok do pečiva, sódu a kakao. Pridajte cukor, soľ a vanilkový cukor. Zmiešať. Vajcia rozšľaháme. Pridajte slnečnicový olej, vodu a mlieko. Spojte suché a mokré ingrediencie. Pridáme roztlačený banán, vyšľaháme do hladka. Cesto bude dosť tekuté. Plech vystelieme papierom na pečenie a nalejeme doň cesto. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C do chrumkava, asi 25-30 minút. Piškóta sa ukáže ako veľmi jemná, preto je lepšie ju opatrne vybrať z plechu na pečenie a nechať úplne vychladnúť. Potom ju zabaľte do potravinovej fólie a dajte do chladničky aspoň na 6 hodín.

2. Krok

Confit: Varte jahody s cukrom, kým sa cukor nerozpustí. potom ich rozmixujte tyčovým mixérom a opäť priveďte do varu. Zmiešajte pektín s jednou lyžicou cukru a za intenzívneho miešania pridajte k jahodovému pyré.. Varte minútu. Ochlaďte pri izbovej teplote. Nalejte do cukrárskeho vrecka a vložte do chladničky.

3. Krok

Čokoládu roztopíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. V miske zmiešame všetky ingrediencie, tvaroh ,čokoládu, smotanu na šľahanie a cukre a šľaháme, kým nebude nadýchaná a homogénna.

4. Krok

Dá sa zložiť ako torta. V tomto prípade môže byť piškóta upečená v 20 cm forme a nakrájaná na 2 pláty.. alebo- upiecť na plechu a vykrajovačkou 10 cm vytvoriť bento koláčiky. Pomocou cukrárskeho vrecka naneste krém a po okrajoch vytvorte mantinel. Do stredu dajte konfit. Prikryjeme druhým kúskom piškóty a rovnakým spôsobom nanesieme krém .

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

253 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.