- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Sacherka na plechu
Sacherka na plechu
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Piškóta:
- 120 g hladkej múky
- 80 g mletých vlašských orechov
- 120 g práškového cukru
- 150 g masla
- 100 g čokolády na varenie
- 20 g kakaa
- 4 vajcia
- 1 prášok do pečiva
- 1 lyžička mletej škorice
- štipka soli
- Na potretie:
- 300 g marhuľového džemu
- Ganache:
- 100 g čokolády na varenie
- 1 dcl smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
Do panvice pridajte na kocky nakrájané maslo a nasekanú čokoládu. Za občasného miešania roztopíme pri strednej teplote. Roztopenú zmes ochlaďte.
2. Krok
Plech na pečenie (30x20 cm) vysteľte papierom na pečenie. Potrieme natenko maslom. Rúru vyhrejeme na 180°C .
3. Krok
Vlašské orechy pomelieme najemno. Do misky preosejeme múku, kakao, prášok do pečiva a škoricu. Pridáme mleté vlašské orechy a dobre premiešame.
4. Krok
V miske vyšľaháme vajcia, cukor a štipku soli. Aby sa cukor roztopil a jeho množstvo sa strojnásobilo. Jemne vmiešame vychladnutú čokoládovo-maslovú zmes. Potom suché prísady. Oboje vareškou alebo metličkou, ale len toľko, aby sa ingrediencie spojili. Nie príliš dlho
5. Krok
Nalejte cesto na plech. Pečieme ho 20-25 minút. Piškóta je upečená vtedy, keď špáradlo pichnuté do stredu vyjde suché. Piškótu necháme vychladnúť.
6. Krok
Poleva: Smotanu zohrejte tesne pod bod varu. Čokoládu nasekajte alebo rozdrobte do malej misky. Zalejeme horúcou smotanou a minútku-dve počkáme. Potom metličkou dobre premiešame. Necháme mierne vychladnúť.
7. Krok
Vychladnutú piškótu raz opatrne prekrojte. S nožom môžete opatrne odstrániť kôrku z hornej časti sušienky. Aby ste získali rovnomernejší povrch.
8. Krok
Spodnú polovicu piškóty položte na tácku. Rovnomerne ju natrieme s 2/3 džemu. Zakryte druhou polovicou piškóty a potom namažte zvyšným džemom.
9. Krok
Ganache rovnomerne rozotrite na koláč. Po 15 minútach pri izbovej teplote vložíme do chladničky. Aby suroviny nasiakli, ganache stuhne a koláč vychladne.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.3 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1597 videní