- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Tartaletky s hruškou a modrým syrom
Tartaletky s hruškou a modrým syrom
- Kusov: 9
- Porcií: 9
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Cesto :
- 200 g hladkej múky
- 115 g masla
- 1/4 lyžičky soli
- štipka cukru
- 2 lyžice studenej vody
- Plnka:
- 2 malé hrušky
- 75 g modrého syra ( niva)
- 30 g vlašských orechov
- 100 ml smotany na šľahanie
- 1 žĺtok
Postup prípravy
1. Krok
Do misky mixéra dáme múku, soľ, cukor a na kocky nakrájané studené maslo. Vymixujeme do mrveničky. Pridajte vodu a čo najrýchlejšie vypracujte cesto. Nemiesime príliš dlho, inak sa maslo roztopí a cesto sa bude mrviť. Z cesta vytvarujeme guľu, zabalíme ju do potravinárskej fólie a dáme na 30-40 minút do chladničky.
2. Krok
Vychladnuté cesto rozvaľkáme na vrstvu hrubú asi 3 mm. Vykrajovačom na sušienky vyrežte kolieska s priemerom o pár cm väčším, ako je priemer formičiek. potom vtlačíme do formičiek.. Popicháme vidličkou, prikryjeme alobalom a do každého nasypeme fazuľu. Dáme do rúry predhriatej na 180°C na 10 minút. Potom vyberieme, odstránime alobal so záťažou a pošleme do rúry na ďalších 5 minút.
3. Krok
Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníka. Nakrájajte na tenké plátky a pokvapkajte citrónovou šťavou, aby nestmavli. Smotanu spojíme so žĺtkom a metličkou vymiešame do hladka. Do upečeného základu vložíme hrušku, rozdrobený syr a nasekané orechy. Nalejte pár polievkových lyžíc žĺtkovo smotanovej zmesi. Vložíme ešte na 15 minút piecť.. Potom necháme mierne vychladnúť a vyberieme z formičiek.. Podávame vychladené na izbovú teplotu.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
975 videní