Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rumové mesiačiky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Rumove mesiaciky.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 24
  • Porcií: 24
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 60 g mandlí
  • 120 g práškového cukru
  • 3 vajcia
  • 120 g mäkkého masla
  • 120 g hladkej múky
  • 50 g jemne nastrúhanej čokolády
  • 1/2 prášku do pečiva
  • štipka soli
  • Poleva:
  • 240 g práškového cukru
  • 3 lyžice rumu
  • šťava z jedného citróna
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Mandle zalejeme vriacou vodou a necháme chvíľu postáť, aby sa stiahla šupka. Potom ich ošúpte a dobre osušte papierovými utierkami. Olúpané mandle spolu s dvoma lyžicami cukru pomelieme najemno.

2. Krok

Rúru vyhrejeme na 180°C . Zmäknuté maslo, zvyšný cukor, nastrúhanú čokoládu a žĺtky vyšľaháme elektrickým šľahačom, kým nevznikne svetlá zmes. Do misky preosejeme múku a prášok do pečiva. Pridajte mleté ​​mandle a dobre premiešajte ingrediencie. Zmes suchých ingrediencií pomaly vmiešame do žĺtkovej zmesi . Z bielkov vyšľaháme spolu so štipkou soli tuhý sneh a jemne a pomaly v dvoch až troch krokoch vmiešame do cesta.

3. Krok

Hlboký plech dobre vymastíme. Vylejeme do neho pripravené cesto a stierkou alebo zadnou stranou lyžice ho rovnomerne rozotrieme po celej ploche a vrch pekne uhladíme. Cesto pečieme vo vyhriatej rúre 20 až 25 minút. Upečený základ vyberieme z rúry a necháme trochu vychladnúť.

4. Krok

Kým sa cesto pečie, pripravíme si polevu. Citrón vytlačíme, šťavu precedíme cez sitko a pridáme rum. Do misky preosejeme práškový cukor a za stáleho miešania pomaly pridávame zmes citrónu a rumu. Keď nám vznikne stredne tekutá hmota, prestaneme miešať a pridávať tekutinu.

5. Krok

Keď je piškóta mierne vychladne , polejeme ju pripravenou polevou a necháme stuhnúť. Pomocou formičky vykrajujte z koláča mesiačiky a položte ich na servírovací tanier alebo podnos. Ozdobte ich podľa želania (citrónová kôra, strúhaná čokoláda,, perličky) a podávajte.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

865 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.