- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Rumové mesiačiky
Rumové mesiačiky
- Kusov: 24
- Porcií: 24
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 60 g mandlí
- 120 g práškového cukru
- 3 vajcia
- 120 g mäkkého masla
- 120 g hladkej múky
- 50 g jemne nastrúhanej čokolády
- 1/2 prášku do pečiva
- štipka soli
- Poleva:
- 240 g práškového cukru
- 3 lyžice rumu
- šťava z jedného citróna
Postup prípravy
1. Krok
Mandle zalejeme vriacou vodou a necháme chvíľu postáť, aby sa stiahla šupka. Potom ich ošúpte a dobre osušte papierovými utierkami. Olúpané mandle spolu s dvoma lyžicami cukru pomelieme najemno.
2. Krok
Rúru vyhrejeme na 180°C . Zmäknuté maslo, zvyšný cukor, nastrúhanú čokoládu a žĺtky vyšľaháme elektrickým šľahačom, kým nevznikne svetlá zmes. Do misky preosejeme múku a prášok do pečiva. Pridajte mleté mandle a dobre premiešajte ingrediencie. Zmes suchých ingrediencií pomaly vmiešame do žĺtkovej zmesi . Z bielkov vyšľaháme spolu so štipkou soli tuhý sneh a jemne a pomaly v dvoch až troch krokoch vmiešame do cesta.
3. Krok
Hlboký plech dobre vymastíme. Vylejeme do neho pripravené cesto a stierkou alebo zadnou stranou lyžice ho rovnomerne rozotrieme po celej ploche a vrch pekne uhladíme. Cesto pečieme vo vyhriatej rúre 20 až 25 minút. Upečený základ vyberieme z rúry a necháme trochu vychladnúť.
4. Krok
Kým sa cesto pečie, pripravíme si polevu. Citrón vytlačíme, šťavu precedíme cez sitko a pridáme rum. Do misky preosejeme práškový cukor a za stáleho miešania pomaly pridávame zmes citrónu a rumu. Keď nám vznikne stredne tekutá hmota, prestaneme miešať a pridávať tekutinu.
5. Krok
Keď je piškóta mierne vychladne , polejeme ju pripravenou polevou a necháme stuhnúť. Pomocou formičky vykrajujte z koláča mesiačiky a položte ich na servírovací tanier alebo podnos. Ozdobte ich podľa želania (citrónová kôra, strúhaná čokoláda,, perličky) a podávajte.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
865 videní