Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Cheesecake brownies

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Cheese cake brownie.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 150 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 200 g cukru
  • 3 vajcia
  • 70 g tmavého kakaa
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 120 g hladkej múky
  • 150 g tvarohu
  • 200 g mascarpone
  • 60 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru vyhrejte na 175 °C a pripravte si kovový štvorcový plech na pečenie (20 x 20 cm), ktorý vyložte papierom na pečenie. V menšom hrnci rozpustite maslo a práškový cukor. Počas zahrievania miešame, aby sa cukor roztopil. Vo veľkej mise metličkou vymiešame vajcia a 200 g cukru. Miešajte len toľko, aby ste získali jednotnú hmotu. Do vaječnej zmesi pridáme tmavé kakao, soľ a vanilkový extrakt. Miešajte do hladka. Pridajte rozpustené maslo a cukor a dobre premiešajte.

2. Krok

Teraz pridajte múku a prášok do pečiva. Miešame jemne a nie príliš dlho, len toľko, aby sa vmiešala múka. Tri polievkové lyžice čokoládovej hmoty si odložte na neskôr a zvyšnú hmotu vylejte do pripraveného plechu . Teraz si pripravíme tvarohovú krémovú náplň.

3. Krok

Tvaroh, mascarpone, cukor a vanilkový cukor vymiešame tyčovým mixérom. Šľaháme do hladkej, krémovej textúry. Smotanovú plnku rovnomerne natrieme na čokoládovú piškótu . Odloženú čokoládovú hmotu zmiešame s 1 polievkovou lyžicou teplej vody, aby sa mierne rozriedila. Potom ju v hrudkách rozotrieme na krémovú plnku a špáradlom urobíme mramorovaný vzor. Vložte plech do spodnej tretiny rúry.

4. Krok

Brownies pečieme 25 minút pri 175 °C, potom teplotu znížime na 165 °C a pečieme ešte 15 minút. Hotovosť brownies skontrolujte zapichnutím špáradla do stredu. Ak vyjde jemne čokoládové, brownies je hotové. Brownies dáme do chladničky aspoň na 1 hodinu vychladnúť a stuhnúť.

reklama:

Do zmesi piškótového cesta môžeme pridať kúsky horkej čokolády alebo nahrubo nasekané vlašské orechy  či pražené lieskové orechy.

Brownies sú najlepšie, keď majú čas hodinu a viac odležať v chlade. Keď sa ich rozhodneme jesť, zohrejeme ich na izbovú teplotu, to znamená len to, že ich 15 minút predtým vyberieme z chladničky.

V uzavretej nádobe ich uchovávame v chlade 3-4 dni.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

597 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.