Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čokoládové rezy so šťavnatým kokosovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Cokoladove kocky s kokosom.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 140 g hladkej múky
  • 50 g kakaa
  • 160 g čokoládových chipov
  • 2 lyžice strúhaného kokosu
  • štipka soli
  • 3 vajcia
  • 140 g práškového cukru
  • 100 g rozpusteného masla
  • 2 lyžice mlieka
  • Kokosový krém:
  • 200 g mascarpone alebo Philadelphia
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 50 ml mlieka
  • 200 g kokosových vločiek
  • 4 lyžice práškového cukru
  • Čokoládová poleva:
  • 250 g horkej čokolády
  • 140 ml smotany na šľahanie
  • Na posypanie :
  • strúhaný kokos
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv si pripravíme piškótu . Pripravíme si plech s rozmermi 25 x 30 cm a vystelieme ho papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 175 °C. V jednej miske zmiešame suché ingrediencie: múku, kokos, soľ, čokoládové kúsky a kakao. V inej miske vymiešame šľahačom vajcia, cukor a rozpustené maslo. Pridajte suché prísady a premiešajte vareškou. Pridajte ďalšie 2 polievkové lyžice mlieka alebo vody, aby ste získali hustú krémovú hmotu. Hmotu rovnomerne rozložte na plech; vrstva bude dosť tenká. Piškótu pečieme pri 175 °C asi 20 minút , kým nie je kôrka upečená. Ak sa vám bude zdať mokrá nevadí to.. Piškótu necháme vychladnúť. Pred položením ďalšej vrstvy na vrch nechajte aspoň 30 minút odležať v chladničke.

2. Krok

Kým piškóta chladne, pripravte si krém . V miske zmiešame mascarpone, kokos, práškový cukor a šľahačku. Pridajte aspoň 50 ml mlieka, aby bola hmota redšia, no stále kompaktná. Hmotu vložíme do chladničky, kde kokos nasiakne tekutinu. Neskôr, ak chcete, môžete pridať ešte trochu mlieka, ak uvidíte, že hmota už nie je taká šťavnatá. Nakoniec si pripravíme čokoládovú ganache . Čokoládu nalámte alebo nakrájajte na malé kúsky. Smotanu zohrejte, až kým nezovrie. Potom smotanu nalejte na čokoládu, počkajte pár minút a potom miešajte, kým nezískate hladkú zmes.

3. Krok

Na čokoládovú piškótu natrieme kokosový krém, do ktorého pridáme ešte trochu mlieka. Potom všetko zalejeme čokoládovou ganache, ktorú rovnomerne rozotrieme po povrchu – najjednoduchšie je to stierkou. Vrch posypeme kokosovou múčkou a kokosovými lupienkami a koláč odložíme aspoň na 2 hodiny do chladu. Potom nakrájame na porcie..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1155 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.