Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Punčová kocka

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Puncova kocka.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • Tenká piškóta:
  • 3 vajcia
  • 3 lyžice cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 lyžice polohrubej múky
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • Stredná farebná piškóta:
  • 7 vajec
  • 7 lyžíc cukru
  • 7 lyžíc polohrubej múky
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • pár kvapiek červeného potravinárskeho farbiva
  • 2 lyžice kakaa
  • Sirup:
  • 250 g cukru
  • 250 ml čierneho čaju
  • 2 lyžice džemu podľa chuti
  • 70 ml rumu
  • 90 g masla
  • Poleva:
  • 200 g práškového cukru
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 3 lyžice horúcej vody
  • pár kvapiek červeného potravinárskeho farbiva
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Tenká piškóta: bielka vyšľaháme dotuha, pridáme pár kvapiek octu alebo citrónu. Potom pridáme žĺtky, cukor a vanilkový cukor a nakoniec vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Plech 37x25 cm vyložíme s papierom na pečenie , vylejeme naň cesto a zarovnáme ho.. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 12-13 minút. Upečenú piškótu ochlaďte a nakrájajte na dve časti.

2. Krok

Zafarbená piškóta: vajcia a cukor vyšľaháme do peny, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a vareškou premiešame. Rozdelíme na dve časti: do prvej pridáme pár kvapiek červenej farby, do druhej pridáme kakao a premiešame. Do toho istého plechu (rozmery 37x25cm, vystlaného papierom na pečenie) dáme z jednej strany ružovú a z druhej strany tmavú zmes, uhladíme, ak sa príliš nemieša, dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C stupňov na 15 minút. Upečenú piškótu ochlaďte a potom nakrájajte na kocky s veľkosťou približne 2 cm.

3. Krok

Na sirup uvaríme cukor s vodou, pridáme vrecúško čierneho čaju . Čajom zalejeme farebné kocky cesta, pridáme džem, rum a rozpustené maslo a najlepšie rukami premiešame, dávajte pozor, aby nevznikla homogénna zmes, ale aby ste videli rozdiel vo farbách.

4. Krok

Plnenie: Na rovnú podložku si dáme polovicu cesta, na ňu vytvarujeme plnkovú zmes, potom dáme druhú polovicu cesta na vrch. Prikryjeme papierom na pečenie a položíme knihu alebo niečo čím koláč zaťažíme, aby sa vrstvy spojili a koláč sa vyrovnal. Nechajte hodinu alebo dve v chladničke.

5. Krok

Na polevu zmiešame práškový cukor, citrónovú šťavu a pár kvapiek červenej farby, potom prilievame horúcu vodu, kým nevznikne hladká zmes. Nalejeme na vychladnutý koláč, a pekne rozotrieme po vrchnej piškótu. Koláč necháme cez noc v chladničke nech sa chute prepoja..

6. Krok

Na porciovanie je najlepšie špičkou noža najskôr nakresliť na povrch polevy čiary, aby sa označila šablóna a zabránilo sa prasknutiu polevy pri krájaní. Potom krájajte, no najlepšie je držať nôž rovno a len ťahať (vyhnite sa „píleniu“ hore a dole)

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1058 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.