- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- dezert
- Oliebollen s jablkami a hrozienkami
Oliebollen s jablkami a hrozienkami
- Kusov: 35
- Porcií: 35
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- 250 g hladkej múky
- 1/2 balíka sušeného droždia
- 2 lyžice práškového cukru + na obaľovanie
- štipka soli
- 2 žĺtky izbovej teploty
- 50 g rozpusteného masla
- 120 ml vlažného mlieka
- 3 lyžice rumu
- 2 hrste sušených hrozienok
- 2 menšie jablká
- olej na vysmážanie
Postup prípravy
1. Krok
Všetky suroviny na cesto okrem hrozienok a jabĺk vymieste na vláčne mäkké cesto . Keď už cesto nelepí na ruky pridajte hrozienka a jablká ktoré si predtým ošúpete na krájate na veľmi mal= kocky ( približne veľkosti hrozienok). Ak sa vám cesto zas začne lepiť na ruky , pridajte trochu múky. Prikryjeme cesto utierkou necháme na teplom mieste kysnúť 45 minút.
2. Krok
Keď je cesto vykysnuté , vytvarujeme z neho menšie guľky , ktoré ešte 5 - 10 minút necháme na pracovnej doske podkysnúť. Nahrejeme olej v hlbokej panvici a potom doň vkladáme guľky .. Tie sa zväčšia a smažením sa sfarbia do hneda. Vyprážame cca 6 minút podľa veľkosti guliek.. Hotové vyberáme na papierovú utierku zbavíme ich tak prebytočného oleja. Pred podávaním bohato posypeme práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
155 videní