- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kysnuté
- Vegánske šišky
Vegánske šišky
- Kusov: 30
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 50min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 250 g hladkej múky
- 1 vanilkový cukor
- 150 g margarínu
- 1,5 dcl ryžového alebo mandľového mlieka
- 20 g droždia
- štipka soli
- 0,1 dcl rumu
- rastlinný olej na vysmážanie
- 50 g práškového cukru
Postup prípravy
1. Krok
Soľ a vanilkový cukor zmiešame s múkou. Ryžové mlieko zohrejte aby bolo vlažné, vmiešajte trochu cukru a rozdrobte doň droždie. Roztopte margarín, ale tak aby bol vlažný.
2. Krok
V múke urobíme jamku, do ktorej vlejeme rozmiešané droždie, vlažný margarín a rum . Cesto dobre vymiesime a necháme na teplom mieste prikryté utierkou pol hodiny kysnúť. Potom cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na hrúbku prsta a vykrajujte šišky. Tenko ich natrieme olejom a necháme kysnúť asi 30 minút.
3. Krok
Rozpálime olej, toľko, aby v ňom šišky počas pečenia plávali. Ak je olej dostatočne horúci, šišky môžeme začať vyprážať.. Palcom stlačíme priehlbinu v strede a vložíme ich najskôr priehlbinou smerom nadol do rozpáleného oleja. Prikryjeme pokrievkou a pečieme do zlatista. Potom ich otočte a smažte bez pokrievky.
4. Krok
Necháme odkvapkať na papierových utierkach a pred podávaním posypeme práškovým cukrom..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
778 videní