- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Domáce punčové rezy
Domáce punčové rezy
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- piškóta:
- 8 vajec
- 200 g polohrubej múky
- štipka soli
- 150 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- krém:
- 150 ml mlieka
- 2 lyžice kakaa
- 3 - 4 lyžice marhuľového džemu
- 60 g práškového cukru
- 50 ml rumu
- 50 ml višňovej šťavy
- nastrúhaná kôra z jedného pomaranča
- nastrúhaná kôra z jedného citróna
- Na polevu :
- 1 bielok
- 220 g práškového cukru
- pár kvapiek citrónovej šťavy
- 3 lyžičky malinového sirupu
Postup prípravy
1. Krok
Na piškótu vyšľaháme bielky s polovicou cukru na tuhý sneh a žĺtky vyšľaháme s druhou polovicou cukru a vanilkovým cukrom. Preosiatu múku a obe vaječné zmesi spolu opatrne premiešame, rozotrieme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre predhriatej na 180°C pečieme 20 minút. Piškótu prekrojte na dva rovnaké pláty cca 24×15 cm (to bude spodná a vrchná časť punčového rezu) a zvyšok natrhajte na menšie kúsky.
2. Krok
Suroviny na krém zmiešame, prisypeme natrhanú piškótu, premiešame a plníme medzi dvoma plátmi. Vrch zákusku zaťažíme a vložíme na 1 hodinu do chladničky. Na polevu zmiešame práškový cukor s ostatnými surovinami a natrieme na vrch zákuska. Počkajte, kým trochu stuhne, a potom nakrájajte.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
534 videní