- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Rugelach – plnené rožky
Rugelach – plnené rožky
- Kusov: 2
- Porcií: 16
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 120 g mascarpone
- 120 g mäkké maslo
- 50 g práškového cukru
- 150 g hladkej múky
- štipka soli
- Plnka:
- 6 lyžíc malinového džemu
- 50 g hnedého cukru
- 1 hrsť nasekaných orechov (pekanové alebo vlašské)
- 1 hrsť hrozienok
- 100 g nastrúhanej čokolády
- Na potretie:
- 1 vajce
- 2 lyžice mlieka
Postup prípravy
1. Krok
Smotanový syr, maslo a cukor vymiešame v kuchynskom robote. Pridajte múku a soľ a premiešajte. Rozdelíme na dve časti, vytvarujeme do gule a zabalíme do fólie na 1 hodinu, ale lepšie je dať cez noc do chladničky.
2. Krok
Na plnku zohrejeme džem v malom kastróliku, aby sa dal ľahko rozotrieť. V strednej miske zmiešame nadrobno nasekané orechy, čokoládu, hrozienka a cukor.
3. Krok
Keď je cesto oddýchnuté, vyberieme ho z chladničky a necháme 10 minút pri izbovej teplote. Bochníky vyvaľkáme na kruh s priemerom 30 cm. kruhy namažte 3 polievkovými lyžicami džemu a potom na džem naneste orechovú zmes. Plnku trochu zatlačíme, aby sa nám rožky dali ľahko zrolovať. kruhy nakrájajte na 16 trojuholníkov a zviňte cesto ako rožok..
4. Krok
Rožteky zatočíme tak, že začneme z kraja, od širšej časti, smerom k stredu cesta. Jemne ich potrieme vajíčkom rozšľahaným v troche mlieka, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 25 - 30 minút na 175-180 °C.
5. Krok
Hotové posypeme práškovým cukrom ..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
298 videní