- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Kapustové fliačky
Kapustové fliačky
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 1 lyžička bravčovej masti
- 1 malá cibuľa
- 50 g údenej slaniny
- 0,5 hlávky bielej kapusty
- 1,5 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 0,5 lyžičky mletej rasce
- 400 g fliačkov
Postup prípravy
1. Krok
Kapustu očistíme, umyjeme a nakrájame na štvrtiny, ktorými odrežeme tvrdú stonku. Listy nakrájajte na rezančeky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno, slaninu nakrájame na kúsky.
2. Krok
Na rozohriatom tuku si najprv opražíme cibuľku a slaninu. Keď je cibuľa priesvitná, pridáme nakrájanú kapustu a spolu s ostatnými ingredienciami ju za stáleho miešania opekáme 1 až 2 minúty. Vmiešame paradajkový pretlak a kapustu dochutíme soľou, rascou a mletým korením. Podlejeme trochou vody (môžeme použiť aj vývar) a kapustu prikryjeme a dusíme do zmäknutia. Medzitým niekoľkokrát premiešame a podľa potreby dolejeme ešte trochu vody - toľko, aby sa nám suroviny udusili a neprilepili sa.
3. Krok
Krátko pred dovarením kapusty v inom hrnci prevaríme veľké množstvo osolenej vody. Fliačky vložíme do hrnca a varíme ich podľa návodu na obale. Vyvarené fliačky vyberieme z hrnca a zmiešame s udusenou kapustou. Jedlo ochutnajte a v prípade potreby pridajte soľ a korenie. Pripravené jedlo sa podáva teplé. Ak chcete, posypte na vrch nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
401 videní