- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- ryby
- Losos v smotanovej cesnakovej omáčke so špenátom a paradajkami
Losos v smotanovej cesnakovej omáčke so špenátom a paradajkami
- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 2 lyžice olivového oleja
- 600 g filet lososa (4 filety po 150 g)
- soľ a mleté čierne korenie
- 2 lyžice masla
- 6 strúčikov cesnaku
- 200 g cherry paradajok
- 250 ml smotany na šľahanie
- kajenské korenie
- 45 g čerstvo nastrúhaného parmezánu
- 150 g čerstvého baby špenátu
Postup prípravy
1. Krok
Filety lososa umyte pod tečúcou vodou a dobre ich osušte papierovými utierkami. Zľahka ich dochutíme korením a soľou. Cesnak ošúpeme a nasekáme nadrobno. Špenát a cherry paradajky umyjeme a osušíme. Väčšie paradajky prekrojíme na polovicu, menšie môžeme nechať celé.
2. Krok
Na sporák položte veľkú panvicu a najprv ju dobre zohrejte. Rozohriatu panvicu vymastíme olivovým olejom a potom do nej vložíme ochutené filety lososa. Pečte ich bez otáčania, kým zo spodnej strany jemne nezhnednú (2-3 minúty), potom ich otočte a nechajte ešte 2 minúty piecť z druhej strany. Dávajte pozor, aby ste filet neprepiekol. Hotové filety opatrne vyberieme z panvice a uložíme na teplý tanier. Na panvici necháme 1 polievkovú lyžicu tuku a zvyšok zlejeme. Pridajte maslo a počkajte, kým sa roztopí, potom pridajte nasekaný cesnak a za stáleho miešania smažte 1 minútu, kým sa nerozvonia. Dávajte pozor, aby sa cesnak nepripálil.
3. Krok
Do panvice pridáme paradajky a spolu s cesnakom ich opekáme 1 minútu, potom pridáme smotanu. Omáčku podľa chuti dochutíme soľou a mletým korením a kto má rád pálivú, môže pridať aj štipku-dve kajenského korenia. Omáčku necháme mierne prevrieť (2-4 minúty).
4. Krok
Do omáčky vmiešame špenát a nastrúhaný parmezán. Pokračujeme vo varení, kým omáčka nezhustne a špenát nezvädne, potom pridáme do panvice filety lososa. Všetko spolu povarte ešte 1 až 2 minúty, potom odstavte. Pripravené jedlo naservírujeme na taniere a podávame spolu s vybranou prílohou.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1688 videní