- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zeleninové jedlá
- Hustý guláš z kyslej kapusty, zemiakov a klobásy
Hustý guláš z kyslej kapusty, zemiakov a klobásy
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- 1200 ml vody
- 4 stredne veľké zemiaky
- 0,5 lyžičky soli
- 1 údená polosuchá klobása ( môže byť aj párka alebo špekáčka)
- 500 g kyslej kapusty
- 1 cibuľa
- 1 - 2 strúčiky cesnaku
- mleté čierne korenie podľa chuti
- rasca podľa chuti
- 150 g kyslej smotany
Postup prípravy
1. Krok
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kúsky. Na sporák položte veľký hrniec a pridajte zemiaky, studenú vodu a soľ. Priveďte do varu a varte na strednom ohni, kým zemiaky nezmäknú (asi 15 minút).
2. Krok
Medzitým si nakrájame klobásu na kolieska, ošúpeme cibuľu a cesnak a zvlášť ich nakrájame nadrobno. Keď sú zemiaky mäkké, pridajte do hrnca nakrájanú klobásu, osmaženú cibuľu s cesnakom a kyslú kapustu spolu s kyslou vodou z pohára alebo vrecka, v ktorom bola kapusta. Dochuťte soľou a korením a podľa potreby pridajte rascu. Všetko necháme 10 minút podusiť.
3. Krok
Tesne pred dovarením, odoberte do misky asi jednu šálku tekutiny z hrnca a dohladka premiešajte s kyslou smotanou. Zmes vlejeme do hrnca a za stáleho miešania guláš ešte pár minút povaríme, ale dávame pozor, aby nezovrel. Podávame s chlebom.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
407 videní