- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- cesto
- Najlepšie cesto na pečené buchty
Najlepšie cesto na pečené buchty
- Kusov: 10
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- 250 ml mlieka
- 1 vajce
- 100 g masla
- 7 lyžičiek cukru
- 1 sušené droždie
- 500 g hladkej múky
- štipka soli
Postup prípravy
1. Krok
Múku vopred preosejte cez sito 1-2 krát, aby ste ju obohatili kyslíkom. Vďaka tomu bude hotové cesto a výrobky z neho vzdušnejšie a vláčnejšie.
2. Krok
V prvom rade si pripravíme kvások. Zahrejte mlieko do teplého stavu (35-40°C) a nalejte do priestrannej misky. Do mlieka pridáme suché droždie, 2 lyžice cukru a 3-4 lyžice múky. Všetko premiešame, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste 15-20 minút. Keď sa na povrchu objavia bubliny, môžete začať pracovať .
3. Krok
Kým kvások kysne, rozpustíme maslo a necháme ho vychladnúť na izbovú teplotu. Roztopené maslo vlejeme do pripraveného cesta. Pridáme vajíčko a soľ. premiešame. Postupne pridávame preosiatu múku a vymiesime cesto. Pri množstve múky sa riaďte konzistenciou cesta. Keď sa už cesto dáva do hrudky, môžete si ruky natrieť rastlinným olejom bude sa vám lepšie miesiť.
4. Krok
Hotové cesto v miske prikryjeme utierkou a dáme na teplé miesto na 1 hodinu, aby nakyslo. Keď nakysne a bude mať 2 násobný objem môžete začať robiť buchty.
5. Krok
Buchty plníme podľa chuti , ukladáme ich do olejom vymastenej formy a necháme ich ešte podkysnúť aspoň 15 minút. Potom ich potrieme žĺtkom , a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C na 25 - 30 minút.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
456 videní