Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jablčné lievance – chrumkavé, nadýchané a voňavé po korení

Jablčné lievance
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jablčné lievance - chrumkavé, nadýchané a voňavé po korení www.youtube.com
reklama:

Škorica, zázvor, muškátový oriešok, jablká a jablkový cider. To sú jablčné fritters čiže lievance.

Jablčné fritters sa podávajú ešte teplé, ale skvelé sú aj po vychladnutí. Cesto je krásne nadýchané, voňavé po korení a vďaka kúskom jablka aj šťavnaté. Navyše poleva pridá lievancom na chrumkavosti. Verím, že tieto lievance ľahké na prípravu si zamilujete.

Suroviny (cca 16 ks):

  • 210 g hladkej múky
  • 125 ml jablčného cideru
  • 60 g krupicového cukru
  • 30 g rozpusteného maslo
  • 2 väčšie jablká
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica krupicového cukru
  • 1 celé vajcia
  • 1 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky zázvoru
  • 1/8 lyžičky muškátového orieška
  • olej na vyprážanie

Poleva:

  • 220 g práškového cukru
  • 60 ml jablčného cideru
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • štipka muškátového orieška

Postup:

  • Najprv si pripravte jablká. Tie zbavte šupky a nakrájajte ich na drobné kúsky.
  • Na rozpálenú panvicu dajte lyžicu masla, nechajte ho rozpustiť a potom pridajte pripravené jablká. Tie premiešajte a duste do mäkka. K jablkám prisypte cukor a nechajte ho mierne skaramelizovať. Hotové jablká preložte do dierovanej nádoby alebo do sita, aby šťava odkvapkala.
  • Do misky nasypte múku a k nej pridajte muškátový oriešok, prášok do pečiva, škoricu, soľ, zázvor a suchú zmes premiešajte.
  • Do inej misy dajte vajcia, cukor a všetko premiešajte. Prilejte rozpustené maslo, pridajte jablká a opäť všetko premiešajte. Ďalej prilejte jablkový cider a prisypte suchú zmes. Všetko dôkladne premiešajte.

Zdroj: https://dvevtroube.blogspot.com/2020/02/jablecne-fritterslivance-krupave.html

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.