- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- cestoviny
- Smotanovo hubové rezance
Smotanovo hubové rezance
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 200 g šampiňónov
- 200 g hlivy ustricovej
- 3 strúčiky cesnaku
- petržlenová vňať
- 100 g parmezánu
- soľ
- 250 g rezancov
- 1 lyžica olivového oleja
- mleté čierne korenie
- tymián
- rozmarín
- 1 dcl suchého bieleho vína
- 2 dcl smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
Hlivu nakrájame na kúsky, šampiňóny nasekáme na podobné kúsky a dáme do misy, cesnak ošúpeme a nakrájame na tenké plátky, petržlenovú vňať nasekáme nadrobno, parmezán nastrúhame.
2. Krok
Keď skončíte s krájaním ingrediencií, Dajte variť hrniec s vodou, pridajte soľ, keď sa voda rozvarí , pridajte cestoviny a varte, kým nie sú hotové podľa návodu na obale.
3. Krok
Kým sa cestoviny varia, na panvici zohrejeme olivový olej, pridáme nakrájané huby, začneme pri vysokej teplote restovať, keď sa zarestujú, pridáme cesnak, znížime teplotu, pár minút opekáme, dochutíme soľou a korením.
4. Krok
Keď sa cesnak trochu podusí, ochutíme všetko tymianom a rozmarínom, potom zalejeme bielym vínom. Po pár minútach podusenia zalejeme smotanou, keď opäť zovrie, pridáme nastrúhaný parmezán a petržlenovú vňať a premiešame. Nakoniec pridáme uvarené cestoviny a dôkladne premiešame.
5. Krok
Podávame so strúhaným parmezánom, pokvapkaným olivovým olejom a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
458 videní