- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- cestoviny
- Výdatné špenátové lasagne s ricottou a parmezánom
Výdatné špenátové lasagne s ricottou a parmezánom
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 18 listov lasagní
- 400 g mrazeného špenátu ( listov)
- 300 g ricotta
- 500 ml mlieka
- 30 g masla
- 2 lyžice hladkej múky
- 70 g parmezánu
- muškátový oriešok
- soľ a korenie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Rozmrazte špenát. Potom dusíme 5 minút na panvici na miernom ohni.
2. Krok
Dajte maslo do panvice. Pridajte múku a urobte zásmažku. Tenkým prúdom prilievame mlieko a miešame metličkou, aby sa nám nevytvorili hrudky. Pridajte muškátový oriešok, soľ a korenie. Bešamel varte na miernom ohni 5-6 minút za stáleho miešania. Omáčka by mala zhustnúť. Zmiešame v inej miske ricottu a špenát a dochutíme soľou.
3. Krok
Lasagne zalejeme vriacou vodou. Nechajte 2 až 3 minúty postáť.
4. Krok
Pekáč vymastíme maslom. Na dno položte 6 plátov lasagní. Bešamelovú omáčku natrieme na pláty lasagní a navrch rozotrieme špenátovú zmes. Teraz príde vrstva lasagní a zas bešmel a špenát s ricottou.. Končíme plátmi lasagní..
5. Krok
Parmezán nastrúhame na strúhadle. Zakryte vrchnú vrstvu lasagní zvyšnou omáčkou. Navrch posypeme strúhaným syrom. Špenátové lasagne pečieme vo vyhriatej rúre 30 minút pri teplote 200°C ..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1125 videní