- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Nadýchané zemiakové pagáčiky mojej mamy
Nadýchané zemiakové pagáčiky mojej mamy
- Kusov: 50
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 1 balenie zemiakovej kaše v prášku
- Mlieko
- 1 lyžička cukru
- 30 g droždia
- 600 g hladkej múky
- 200 g masla
- 2 žĺtky
- 2 lyžičky soli
- 1 dcl kyslej smotany
- Na potretie:
- 1 žĺtok
- Na posypanie :
- strúhaný syr
Postup prípravy
1. Krok
Do misky nasypeme práškovú zemiakovú kašu a postupne zalejeme prevareným mliekom, aby sme získali hmotu s konzistenciou nastrúhaných uvarených zemiakov. Hmota by nemala byť riedka.. Ochlaďte kašu aby bola vlažná je to dôležité, pretože ak je zmes horúca, maslo sa rozpustí a cesto sa zničí.
2. Krok
Medzitým si v troche teplého mlieka rozmiešame droždie. V mise rozotrieme múku s maslom izbovej teploty, vlejeme vykysnutý kvások, žĺtky, už vychladnutú vlažnú kašu a soľ.
3. Krok
Počas miesenia pridávame kyslú smotanu, aby cesto nebolo ani príliš mäkké, ani príliš tuhé. Keď je cesto dobre vypracované, necháme ho 30-40 minút odpočívať , vykysnúť.
4. Krok
Vykysnuté cesto na pomúčenej doske premiesime. Vyvaľkáme na hrúbku prsta, a vykrajujeme pagáčiky vykrajovátkom s priemerom 4 cm.
5. Krok
Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte 15-20 minút kysnúť. Koláčiky potrieme žĺtkom, posypeme strúhaným syrom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 20 minút.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
499 videní