- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Syrové suflé
Syrové suflé
- Kusov: 6
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 240 g nastrúhaného syra podľa chuti (eidam , gouda, ementál)
- 4,5 dcl mlieka
- 60 g masla
- trochu parmezánu
- 60 g hladkej múky
- 6 vajec
- 3 lyžičky dijonskej horčice
- soľ
- mleté biele korenie
Postup prípravy
1. Krok
Pomaly roztopte 15 g masla. 6 šálok suflé 3,75 dl vymastíme rozpusteným maslom. Syrové suflé je možné piecť v jedinej nádobe na pečenie (cca 2 l, priemer 20 cm, výška 9 cm), ale čas pečenia by sa mal predĺžiť na 30-40 minút. Textúra suflé je lepšia v menších šálkach.
2. Krok
Syr nastrúhajte najemno. Vo veľkom hrnci pomaly na strednom ohni roztopte zvyšné maslo. Pridajte múku a premiešajte, aby ste vytvorili guľu, ktorú počas miešania smažte 2-3 minúty. Musí múka zavoňať.. Postupne prilievajte mlieko. Miešajte metličkou. Aby ste získali úplne hladkú, hustú omáčku, bez hrudiek. Nádobu odstavte a ochlaďte 5 minút. Chladnutie sa urýchli občasným premiešaním.
3. Krok
Predhrejte rúru na 200°C čas pečenia je uvedený pri pečení bez ventilátora. Do silnej omáčky vmiešame strúhaný syr, horčicu, soľ a čerstvo mleté biele korenie. Nakoniec vmiešame vyšľahané žĺtky. Začnite šľahať bielka pri nízkej rýchlosti. Keď sa vytvorí pena, zvýšime otáčky a vyšľaháme sneh, na ktorom sa tvoria pevné vrcholy. Množstvo vaječných bielkov sa strojnásobí. Tretinu snehu jemne vmiešame do zvyšku surovín. Keď sa spoja, primiešame ďalšiu tretinu a potom poslednú. Nemiešajte príliš, aby ste neodstránili zachytený vzduch, ktorý napomáha tomu aby bolo suflé nadýchané.
4. Krok
Cesto vložte do košíčkov, ale maximálne 2 cm od okraja . Rovnomerne a natenko ho posypte najemno nastrúhaným parmezánom, ktorý zabezpečí chrumkavú kôrku. Vložte do vyhriatej rúry na 20-25 minút. Tak, aby sa syr zafarbil do zlatista.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
473 videní