Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Syrové suflé

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Syrove sufle.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 6
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 240 g nastrúhaného syra podľa chuti (eidam , gouda, ementál)
  • 4,5 dcl mlieka
  • 60 g masla
  • trochu parmezánu
  • 60 g hladkej múky
  • 6 vajec
  • 3 lyžičky dijonskej horčice
  • soľ
  • mleté biele korenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pomaly roztopte 15 g masla. 6 šálok suflé 3,75 dl vymastíme rozpusteným maslom. Syrové suflé je možné piecť v jedinej nádobe na pečenie (cca 2 l, priemer 20 cm, výška 9 cm), ale čas pečenia by sa mal predĺžiť na 30-40 minút. Textúra suflé je lepšia v menších šálkach.

2. Krok

Syr nastrúhajte najemno. Vo veľkom hrnci pomaly na strednom ohni roztopte zvyšné maslo. Pridajte múku a premiešajte, aby ste vytvorili guľu, ktorú počas miešania smažte 2-3 minúty. Musí múka zavoňať.. Postupne prilievajte mlieko. Miešajte metličkou. Aby ste získali úplne hladkú, hustú omáčku, bez hrudiek. Nádobu odstavte a ochlaďte 5 minút. Chladnutie sa urýchli občasným premiešaním.

3. Krok

Predhrejte rúru na 200°C čas pečenia je uvedený pri pečení bez ventilátora. Do silnej omáčky vmiešame strúhaný syr, horčicu, soľ a čerstvo mleté biele korenie. Nakoniec vmiešame vyšľahané žĺtky. Začnite šľahať bielka pri nízkej rýchlosti. Keď sa vytvorí pena, zvýšime otáčky a vyšľaháme sneh, na ktorom sa tvoria pevné vrcholy. Množstvo vaječných bielkov sa strojnásobí. Tretinu snehu jemne vmiešame do zvyšku surovín. Keď sa spoja, primiešame ďalšiu tretinu a potom poslednú. Nemiešajte príliš, aby ste neodstránili zachytený vzduch, ktorý napomáha tomu aby bolo suflé nadýchané.

4. Krok

Cesto vložte do košíčkov, ale maximálne 2 cm od okraja . Rovnomerne a natenko ho posypte najemno nastrúhaným parmezánom, ktorý zabezpečí chrumkavú kôrku. Vložte do vyhriatej rúry na 20-25 minút. Tak, aby sa syr zafarbil do zlatista.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

473 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.