Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Roláda Ferrero Rocher

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Rolada ferrero.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta :
  • 5 vajec
  • 150 g práškového cukru
  • 80 g hladkej múky
  • 20 g kakaa
  • 50 g mletých lieskových orieškov
  • Nutella krém:
  • 250 g mascarpone
  • 200 g Nutelly alebo inej čokoládovo orieškovej nátierky
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice pražených nasekaných lieskových orieškov
  • Ganache:
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 160 g horkej čokolády 55%
  • Dekorácia:
  • Lieskové oriešky
  • pralinky Ferrero Rocher
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru vyhrejeme na 200 °C. Vajcia šľaháme s cukrom na najvyšších otáčkach 10 minút. Múku a kakao preosejeme, pridáme mleté ​​lieskové orechy a premiešame. Suché ingrediencie prisypte k vaječnej zmesi a jemne premiešajte stierkou. Hmotu rovnomerne rozotrieme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie a pečieme 6-7 minút. Upečenú piškótu vyklopte na čistú kuchynskú utierku, opatrne stiahnite papier na pečenie a zviňte do rolády. Necháme vychladnúť.

2. Krok

Kým sušienka chladne, pripravte si krém. Syr mascarpone vymiešame dohladka s Nutellou. Prilejeme sladkú smotanu a šľaháme asi 1-2 minúty, kým krém trochu nezhustne. Krém až do použitia uchovávajte v chladničke.

3. Krok

Sladkú smotanu zohrejeme do varu a nalejeme na kúsky čokolády. Počkajte 1 minútu, potom pomaly miešajte vareškou, aby ste získali hladký krém. Ganache prikryte plastovou potravinovou fóliou tak, aby sa jej dotýkala, a nechajte vychladnúť.

4. Krok

Opatrne rozbaľte piškótu a rovnomerne ju namažte krémom . Posypeme nasekanými lieskovými orieškami a zavinieme do rolády.

5. Krok

Roládu pevne zabaľte do potravinovej fólie a vložte do chladničky aspoň na 1 hodinu, aby krém stuhol. Vychladnutú roládu pomocou noža potrieme ganache, poriadnu lyžicu ganache si odložíme na ozdobu. Obalenú roládu hojne posypeme nasekanými praženými lieskovcami, ozdobíme odloženou ganache a ozdobíme rozpolenými pralinkami.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

881 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.