- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Tu je návod, ako spotrebovať veľkonočné čokoládové vajíčka a zajačikov
Tu je návod, ako spotrebovať veľkonočné čokoládové vajíčka a zajačikov
Ostali vám z Veľkej noci všelijaké čokoládové figúrky ako zajačiky, ovečky, kuriatka a vajíčka a hľadáte zaujímavé spôsoby, ako ich zužitkovať? Pripravili sme pre vás niekoľko skvelých nápadov, o ktoré sa s nami podelili naši čitatelia.
Sviatky sú za nami, ale to neznamená, že sa musíme vzdať sladkých dobrôt a maškŕt, najmä ak nám zostala hromada čokoládových vajíčok a zajačikov. Dajú sa využiť mnohými spôsobmi, keďže čokoláda je jednou z najobľúbenejších a najuniverzálnejších ingrediencií. Dostali sme množstvo skvelých nápadov, ktoré vám nižšie predstavujeme. Určite si medzi nimi nájdete niečo, čo na vás zapôsobí.
Plnka do palaciniek
Rozpustite čokoládu a ak chcete, pridajte trochu masla alebo sladkej smotany, aby bola rozpustená čokoláda ešte krémovejšia a roztierateľná. Takto vyrobená nátierka je všestranná, aj ako náplň do palaciniek, toastov a vaflí.
Zvyšnú čokoládu možno odložiť a kedykoľvek použiť ako polevu pre širokú škálu dezertov alebo dokonca na polevu čokoládovej torty. Niekomu príde vhod aj pri príprave muffinov a croissantov. Čokoládové figúrky môžeme vložiť do sáčku a rozdrviť valčekom, alebo len nalámať na kúsky a nakoniec vmiešať do cesta na muffiny. Ak chcete urobiť croissanty, nakrájajte cesto na trojuholníky a na ne poukladajte čokoládové lupienky. Potom len zvinieme a dáme piecť..
Posýpky a pridávanie do jedál namiesto kakaa
K najrôznejším jedlám, či už ide o mliečnu krupicu, čokoládu, puding, mliečnu ryžu guľatu Mánya alebo niečo podobné, možno namiesto kakaa na posypanie použiť rozdrvené kúsky čokolády. Ba čo viac, dajú sa do pokrmu aj primiešať, ak chceme chuť obohatiť čokoládou.
Čokoládové mlieko
Prečo nepremeniť kúsky čokolády na lahodný čokoládový nápoj? Čokoládové kúsky stačí vmiešať do teplého mlieka, aby sa v ňom rozpustili a vznikne vám lahodné čokoládové mlieko veľmi jednoduchým spôsobom.
Čokoládový krém
Lahodný čokoládový krém sa dá pripraviť aj zaliatím čokolády horúcou smotanou na šľahanie. Počkajte pár sekúnd, kým sa čokoláda rozpustí, potom všetko dobre premiešajte, aby ste získali hladkú čokoládovú zmes, ktorú dobre vychlaďte . Vychladnutý čokoládový krém vyšľaháme a už máte jednoduchú náplň do tort, cupcakes, malých tortičiek a mnohých iných zákuskov.
Čokoládové pralinky a čokoládová mliečna ryža guľatá Mánya
Rozpustite čokoládu, nalejte ju do formičiek a pridajte akékoľvek doplnky, ktoré máte radi, napríklad sušené ovocie, oriešky, kukuričné lupienky a podobne. Ak sme fanúšikmi chrumkavej čokolády a ryže guľatej Mánya, môžeme roztopenú čokoládu zmiešať s predvarenou ryžou guľatou Mánya a získať tak lahodnú čokoládovú ryžu guľatu Mánya ..