- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Jednoduché zemiakové pagáče
Jednoduché zemiakové pagáče
- Kusov: 40
- Porcií: 40
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 400 g hladkej múky
- 100 g bravčovej masti
- 3 zemiaky
- 0,75 l mlieka
- štipka cukru
- 25 g droždia
- 1 žĺtok
- 1 lyžica soli
- na vrch :
- 1 žĺtok
- 1 lyžica mlieka
Postup prípravy
1. Krok
Na cesto na zemiakové pagáče sa zemiaky uvaria v šupke, potom sa ošúpu a na jemnom strúhadle nastrúhajú . Vo vlažnom osladenom mlieku rozmiešame droždie. Do misky kuchynského robota preosejeme múku a primiešame soľ. Pridáme nakysnuté droždie , vajce, tuk, uvarené zemiaky a dôkladne premiešame.
2. Krok
Cesto necháme 1 hodinu kysnúť. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske , najprv preložíme na polovicu a potom z oboch strán do stredu. Tak vytvoríme 6 vrstiev. Necháme 10 minút podkysnúť , potom zas preložíme.
3. Krok
Pohárikom alebo formičkou vykrajujeme pagáčiky ktoré zvrchu narežeme , nožíkom.. Ukladáme ich na plech vyložený s papierom na pečenie. Pred pečením každý pagáč potrieme s vajíčkom, ktoré si rozmiešame v troche mlieka, a môžete ich aj podľa chuti posypať napríklad rascou.. takto pripravené necháme odpočívať ešte 10 - 15 minút na plechu , a potom ich vložíme do vyhriatej rúry kde ich pečieme pri 180°C 15 - 20 minút.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1093 videní