- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Kiwi roláda
Kiwi roláda
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- Piškóta:
- 6 vajec
- 6 lyžíc cukru
- 1 vanilkový cukor
- 2 lyžice studenej vody
- 6 lyžíc polohrubej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- Krém:
- 4 vajcia
- 3 lyžice cukru
- 1 vanilkový cukor
- 4 lyžice hladkej múky
- 250 ml mlieka
- 250 g syra mascarpone
- 5 - 6 kiwi
Postup prípravy
1. Krok
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, postupne pridávame cukor a vanilkový cukor. Šľahač znížte na najnižšiu rýchlosť, potom po jednom pridajte žĺtka a vodu. Na záver pridáme múku s práškom do pečiva a všetko krátko premiešame šľahačom.
2. Krok
Zmes rozotrieme na plech s rozmermi 40 x 30 cm vystlanom s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 20 minút. Upečené cesto zabalíme do rolády s papierom a necháme vychladnúť.
3. Krok
Príprava krému : Vajcia, cukor a vanilkový cukor metličkou dobre vymiešame, pridáme múku a trochu mlieka, potom všetko dobre spojíme do zmesi bez hrudiek. Zmes uvaríme v zvyšku prevareného mlieka, pričom miešame metličkou. Keď zhustne, odstráňte z tepla, prikryte priehľadnou fóliou a nechajte vychladnúť. Vmiešame vychladnuté mascarpone izbovej teploty .
4. Krok
Kiwi ošúpeme a nožom pozdĺžne rozrežeme tak, aby na priereze vyzeralo ako kvet. Vychladnutú roládu rozbalíme, opatrne stiahneme papier na pečenie a natrieme krémom. 3-4 lyžice krému si necháme na ozdobu. Kiwi položte pozdĺžne do stredu rolády a roládu pevne zviňte.. Potom ju zabaľte do potravinárskej fólie a odložte do chladničky.
5. Krok
Pred podávaním ozdobte zvyšným krémom , a plátkami kiwi..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
710 videní