- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Kráľovský jablkový koláč
Kráľovský jablkový koláč
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 45min
- Hotové Za: 1:5 hod
Suroviny
- Krehké cesto :
- 250 g margarínu
- 3 šálky hladkej múky (200ml)
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 3/4 šálky práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 2 žĺtky
- 1 - 2 lyžice kyslej smotany
- Jablká:
- 1 kg jabĺk
- 1 lyžica cukru
- 1 lyžica mletej škorice
- Tvarohová plnka:
- 400 g tvarohu
- 2 bielky
- 1/2 šálky cukru
- 1/2 šálky mlieka
- Na posypanie práškový cukor
Postup prípravy
1. Krok
Do misy preosejeme múku, pridáme prášok do pečiva, dva žĺtky, cukor a vanilkový cukor. Margarín nastrúhame na strúhadle. Začnite miesiť cesto. Ak je príliš sypké, môžete pridať 1-2 lyžice kyslej smotany. Z vymieseného cesta vytvarujte guľu, rozdeľte ju na dve rovnaké časti, každú zabaľte do potravinárskej fólie a vložte do chladničky.
2. Krok
Jablká ošúpeme, nakrájame na tenké plátky. Pridajte cukor a škoricu, a premiešajte.
3. Krok
Tvaroh dáme do misky, roztlačíme vidličkou, pridáme sneh z bielkov, cukor a mlieko. Zmiešajte ingrediencie do hladka. Potom do tvarohovej hmoty pridajte jablká so škoricou a cukrom. Zmiešajte.
4. Krok
Obdĺžnikový plech s rozmermi približne 30 x 22 cm vystelieme papierom na pečenie. Vyberte prvý kúsok cesta z chladničky. Rozvaľkajte ho na obdĺžnik veľkosti plechu . Vyvaľkané cesto položíme na dno plechu . Na cesto dáme tvarohovú plnku s jablkami.
5. Krok
Vyberte druhý kus cesta z chladničky. Nastrúhajte ho na strúhadle s veľkými otvormi. Cesto rozsypeme po celom povrchu koláča..
6. Krok
Vložte koláč do rúry predhriatej na 180°C na 45 minút. Upečený koláč vychladíme, pred podávaním ozdobíme práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
467 videní