- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Čokoládový korpus zo 4 vajec
Čokoládový korpus zo 4 vajec
- Kusov: 1
- Porcií: 1
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- 100 g polohrubej múky
- 25 g kakaa
- 4 XL vajcia
- 1,5 lyžičky prášku do pečiva
- 2 lyžice masla
- 100 g práškového cukru
- štipka soli
Postup prípravy
1. Krok
Múku preosejeme s kakaom a práškom do pečiva. Maslo roztopíme a necháme vychladnúť. Vajcia dáme do misky so soľou a šľaháme, kým sa jemne nespenia. Pridajte cukor a šľahajte 15 minút, alebo kým sa metličkou netvoria viditeľné vrcholčeky ..
2. Krok
Pridajte zmes suchých ingrediencií k vaječnej zmesi a opatrne primiešajte stierkou. Nemiešajte príliš dlho, inak bude cesto príliš husté. Opatrne a jemne pridáme vychladnuté maslo. Miešajte, aby sa ingrediencie spojili. Tortovú formu s priemerom 20 cm vystelieme papierom na pečenie. Nalejte do nej zmes a párkrát ju rýchlo v rukách pootočte, aby sa povrch cesta vyrovnal.
3. Krok
Čokoládovú piškótu so 4 vajíčkami pečieme pri teplote 180°C 25 minút alebo kým špáradlo nevyjde suché. Rúru neotvárajte skôr ako po 15 minútach. Po upečení vyberte z rúry a pred vybratím z tortovej formy nechajte 5 minút odležať vo forme. Piškótu preložíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť.
4. Krok
Korpus rozdelíme podľa potreby na 2 - 3 časti..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
574 videní