- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Kuracie mäso v horčicovej omáčke s hráškom
Kuracie mäso v horčicovej omáčke s hráškom
- Kusov: 2
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- kuracie prsia
- soľ
- olivový olej
- 2 šalotky
- lyžička cesnakového prášku
- lyžička sušeného tymiánu
- 150 ml suchého bieleho vína
- 300 - 400 ml kuracieho vývaru
- 250 g hrášku
- 2 lyžice horčice
- 200 ml smotany na varenie
- čerstvé bylinky podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Kuracie prsia nakrájame na 4 steaky, osolíme. Vložíme ich na rozpálenú panvicu, do ktorej sme naliali trochu olivového oleja. Keď sú dozlatista opečené, otočte ich a rovnakým spôsobom opečte aj druhú stranu. Preložíme ich na tanier. 2. Znížte teplotu a do panvice pridajte nadrobno nakrájanú šalotku. Keď zmäkne, podlejeme vínom a jedlo odglazujeme. Keď tekutina vyvrie na polovicu, pridajte vývar, vráťte doň mäso a nezabudnite na tymián a cesnakový prášok. Ak máme mrazený hrášok, pridáme ho aj teraz a všetko spolu povaríme na miernom ohni asi 10 minút. 3. Omáčku dochutíme horčicou a pridáme smotanu. Ak sme zvolili už uvarený hrášok, pridáme ho teraz..
2. Krok
Ak chcete, posypte všetko čerstvými bylinkami, my sme sa rozhodli pre petržlenovú vňať. 5. Podávame so zemiakovými gnocchi, zemiakovým pyré alebo toto jedlo bude niečím výnimočné s paštrnákovým pyré.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
862 videní