Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Krupicová kaša: Moja babička ju varila za socializmu bez krupice, je fantastická

Krupicová kaša
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Krupicová kaša: Moja babička ju varila za socializmu bez krupice, je fantastická Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Spomínate v dobrom na krupicovú kašu? Alebo si pamätáte hlavne na to, ako ste si z netrpezlivosti spálili jazyk. Pripravte si doma krupicovú kašu podľa receptu našich babičiek. Vedeli ju z krupice, ale napríklad aj z hrubej múky.

Detské kaša

Aj keď je určite možné obyčajnú krupicovú kašu doma pripraviť, mamičkám a oteckom dnes oveľa častejšie prídu pod ruku instantné kaše, ktoré sú nielen rýchle, ale aj často ochutené. Ďalšou výhodou je, že ich nemusíte variť a riziko pripálenia je takmer nulové. Preto býva domáca krupicová kaša dnes často už len spomienkou na mladosť a je to škoda. V klasickej krupicovej kaši je len to, čo do nej pridáte. Žiadne pridané esencie, konzervanty a arómy tam byť nemusia.
Krupicová kaša s kakaom, cukríkom a maslíčkom

Obyčajná pôvodná krupicová kaša nie je žiadne veľké varenie a prípravu zvládne aj väčšie šikovné dieťa. Ide to.

Presvedčiť sa o tom môžete aj v krátkom videopríspevku, ktorý pripravil Tobiáš Letý:

Krupicová kaša bez krupice?

V núdzi spoznáš nielen priateľa, ale aj vlastný dôvtip. Čo robiť, keď nemáte po ruke krupicu? Kašu môžete pripraviť aj z pár lyžíc hrubej múky. Krupica je tiež výrobkom z pšenice, ale je hrubšia a používajú sa na ňu tvrdé odrody pšenice. Takže vymeniť v recepte krupicu za múku je určite možné.

Robí sa to tak, že si do rajnice najprv nalejete mlieko, ktoré si osladíte podľa chuti. Pridajte potom štipku soli a trošku masla. Rajnicu premiestnite na mierny plameň na sporáku, zahrievajte a metličkou miešajte, aby sa všetko rozpustilo a spojilo.

Až potom pridajte hrubú pšeničnú múku a rýchlo metličkou rozmiešajte v mlieku. Príprava je pomerne rýchla a s pridávaním múky by ste nemali otáľať. Pokiaľ je mlieko už veľmi horúce, tým skôr sa vytvorí v kaši hrudky.

Rozmiešajte preto cukor, soľ a maslo a čo najskôr pridajte aj múku. Až zmes teplom zhustne, odstavte rajnicu a rovno nalejte obsah na taniere.

Na pol litra mlieka budete potrebovať štipku soli, zhruba lyžicu cukru, malú lyžičku masla a 3 alebo 4 lyžice hrubej múky. Nezabudnite tiež na kakao, škoricu alebo granko. Na ozdobenie aj dochutenie je tiež nutný práškový cukor a pravé maslo. Môžete však pripraviť aj kašu s marmeládou, sušeným aj čerstvým ovocím, semienkami, orieškami či medom. To už je len na vás.

Zdroje: www.blesk.czwww.toprecepty.cz, ireceptar.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.