- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Piškótový koláč s jahodami a s pudingom
Piškótový koláč s jahodami a s pudingom
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 35min
- Hotové Za: 55min
Suroviny
- Puding:
- 1 vanilkový puding
- 3,5 dcl mlieka
- 4 lyžice cukru
- Piškóta:
- 4 vajcia
- štipka soli
- 100 g cukru
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 1 dcl oleja
- 1 dcl vody
- 0,5 balíka prášku do pečiva
- 250 g polohrubej múky
- 400 g jahôd
Postup prípravy
1. Krok
Vymiešame v hrnci puding s trochou mlieka a cukrom do bez hrudiek. Pridáme zvyšok mlieka a na miernom ohni za stáleho miešania varíme, kým nedosiahne konzistenciu pudingu. Odstavíme, necháme vychladnúť. Jahody umyjeme, zbavíme stopiek a prekrojíme na polovice.
2. Krok
Oddeľte vajcia. Bielky vyšľaháme so štipkou soli, kým sa nevytvoria tuhé vrcholy. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme vanilkový extrakt, potom olej a vodu. Potom v dvoch dávkach vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a vareškou rovnomerne vmiešame bielkovú penu.
3. Krok
Cesto vylejeme do vymasteného alebo papierom na pečenie vystlaného plechu na pečenie s rozmermi 30x25 cm. Vychladnutý puding poukladáme po bodoch na cesto lyžičkou. Na pudingové cesto rozložíme jahody rezom nadol. Môžeme ich trochu zatlačiť.
4. Krok
V rúre vyhriatej na 180°C koláč pečieme za 30-35 minút. Pred podávaním ho môžeme posypať práškovým cukrom a podávať nakrájaný na kocky.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
737 videní