- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- grilovačka
- Pikantné kokosové grilované kurča
Pikantné kokosové grilované kurča
- Kusov: 8
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 1 konzerva nesladeného kokosového mlieka
- 3/4 šálky ananásového džúsu
- 4 lyžice chilli cesnakovej omáčky
- 4 lyžice čerstvej limetkovej šťavy
- 4 lyžice hnedého cukru
- 3 strúčiky cesnaku nasekaného nadrobno
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžica jemne nastrúhaného zázvoru
- 1 kg vykostených kuracích stehien
- štipka soli
- olej na grilovanie
- 1 ananás nakrájaný na kolieska
- čerstvá koriandrová vňať
Postup prípravy
1. Krok
Vo veľkej mise zamiešajte mlieko, ananásový džús, čili-cesnakovú omáčku, limetkovú šťavu, hnedý cukor, cesnak, sójovú omáčku a zázvor, kým sa suroviny dobre nespoja. Pridajte kuracie mäso a premiešajte. Zakryte a dajte do chladničky aspoň na 20 minút alebo až 4 hodiny.
2. Krok
Odstráňte kurča z marinády a presuňte ho na plech ,pričom prebytočnú marinádu nechajte odkvapkať späť do misy; ochutíme s 3/4 lyžičky soli. Marinádu odložíme.
3. Krok
Gril predhrejeme a rošt potrieme olejom. Medzitým marinádu zlejeme do stredného hrnca a priveďte do varu na stredne vysokej teplote. Pokračujte vo vare za občasného miešania, kým marináda nezhustne, asi 5 minút. Odstráňte z tepla.
4. Krok
Grilujte kurča aj ananás. Po dopečení preneste ananás a kuracie mäso na tanier, pokvapkajte omáčkou a posypte koriandrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
258 videní