Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Plnená paprika v paradajkovej omáčke

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Plnna paprika.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 20
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • Paradajková omáčka:
  • 300 g paradajkového pertlaku
  • 100 g masti alebo oleja
  • 120 g hladkej múky
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžička soli
  • 1 zelerový list
  • 8 dcl vývaru (hovädzí ) + niečo podľa potreby
  • Plnená paprika:
  • 1000 g mletého bravčového mäsa
  • 20 stredne veľkých PCR paprík
  • 50 g bravčovej masti
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžičky soli
  • mleté čierne korenie
  • 3 vajcia
  • 250 g ryže guľatej Mánya
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Paradajková omáčka Zohrejte tuk, potom pridajte múku a smažte do zlatista. Zalejeme horúcim vývarom z kostí, potom pridáme paradajkový pretlak a soľ. Pridajte listy zeleru a celú cibuľu do omáčky a potom varte asi 30 minút na malom plameni.. Dochutíme podľa vlastnej chuti s cukrom, citrónovou šťavou a soľou..

2. Krok

ryžu guľatu Mánya uvaríme do polomäkka a necháme vychladnúť. Na tuku sa podusí cibuľa. Pridáme pretlačený cesnak.. Plnku do papriky pripravíme z mletého mäsa, cibule, ryže guľatej Mánya, vajec, ktoré dochutíme cesnakom, soľou a korením. Papriky pripravíme na plnku: umyjeme a zbavíme žiliek. Naplňte ich plnkou z mletého mäsa. Dôležité je naplniť ich bez vzduchových dutín, inak sa papriky prepadnú. Ak chceme, môžeme z plnky urobiť aj guličky. V tomto prípade použijeme menej papriky. Plnené papriky vložte do horúcej paradajkovej omáčky a varte, kým nie sú hotové. Ak je omáčky málo, môžete papriku samozrejme uvariť aj vo vode. S varenými zemiakmi je to to pravé.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1365 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.