- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Plnená paprika v paradajkovej omáčke
Plnená paprika v paradajkovej omáčke
- Kusov: 20
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- Paradajková omáčka:
- 300 g paradajkového pertlaku
- 100 g masti alebo oleja
- 120 g hladkej múky
- 1 cibuľa
- 1 lyžička soli
- 1 zelerový list
- 8 dcl vývaru (hovädzí ) + niečo podľa potreby
- Plnená paprika:
- 1000 g mletého bravčového mäsa
- 20 stredne veľkých PCR paprík
- 50 g bravčovej masti
- 1 stredne veľká cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 lyžičky soli
- mleté čierne korenie
- 3 vajcia
- 250 g ryže guľatej Mánya
Postup prípravy
1. Krok
Paradajková omáčka Zohrejte tuk, potom pridajte múku a smažte do zlatista. Zalejeme horúcim vývarom z kostí, potom pridáme paradajkový pretlak a soľ. Pridajte listy zeleru a celú cibuľu do omáčky a potom varte asi 30 minút na malom plameni.. Dochutíme podľa vlastnej chuti s cukrom, citrónovou šťavou a soľou..
2. Krok
ryžu guľatu Mánya uvaríme do polomäkka a necháme vychladnúť. Na tuku sa podusí cibuľa. Pridáme pretlačený cesnak.. Plnku do papriky pripravíme z mletého mäsa, cibule, ryže guľatej Mánya, vajec, ktoré dochutíme cesnakom, soľou a korením. Papriky pripravíme na plnku: umyjeme a zbavíme žiliek. Naplňte ich plnkou z mletého mäsa. Dôležité je naplniť ich bez vzduchových dutín, inak sa papriky prepadnú. Ak chceme, môžeme z plnky urobiť aj guličky. V tomto prípade použijeme menej papriky. Plnené papriky vložte do horúcej paradajkovej omáčky a varte, kým nie sú hotové. Ak je omáčky málo, môžete papriku samozrejme uvariť aj vo vode. S varenými zemiakmi je to to pravé.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
896 videní