Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Marhuľové guľky z tvarohového cesta

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Marhulove gule.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 16
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 7min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • 15 marhúľ
  • 500 g jemného tvarohu
  • 4 žĺtky
  • 300 g polohrubej múky
  • štipka soli
  • maslo
  • opražená strúhanka alebo mletý mak
  • práškový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V miske si zmiešame tvaroh , múku , žĺtky a soľ.. Vymiesime cesto. Ak sa cesto bude lepiť pridajte ešte trochu múky.. Cesto rozdeľte na 15 častí.. Všetky časti cesto roztlačte a do stredu dajte polovicu alebo jednu celú marhuľu bez kôstky.

2. Krok

Vo veľkom hrnci nechajte zovrieť vodu so soľou.. Do vriacej vody vhadzujeme guľky ktoré varíme po vyplávaní na povrch ešte 5 minút. Guľky vyberieme sitkom a prepláchneme vodou.

3. Krok

Guľky pred podávaním prelejeme rozpusteným maslom, a posypeme opraženou strúhankou a práškovým cukrom..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

390 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.