- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zeleninové jedlá
- Vyprážaná cuketa s paradajkovým tzatziki
Vyprážaná cuketa s paradajkovým tzatziki
- Kusov: 30
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 400 g cukety
- 0,5 lyžičky soli
- 30 g hladkej múky
- 120 g strúhanky
- 20 g sezamových semienok
- 2 vajcia
- 3 lyžice olivového oleja
- Paradajkové tzatsiki :
- 100 g uhorky
- 200 g paradajok
- 1 štipľavá paprička
- 40 g cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 150 g bieleho prírodného jogurtu
- soľ a korenie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Uhorku ošúpeme a nastrúhame na jemno.. Môžeme aj nakrájať na veľmi malé kocky. Paradajky krátko sparíme , opláchneme v studenej vode, ošúpeme a rozpolíme. Teraz odstráňte semená a nakrájajte dužinu na veľmi malé kocky. Štipľavú papričku zbavíme semien a najemno nakrájame.. Cibuľu a cesnak ošúpeme a oboje nakrájame nadrobno. Potom dáme jogurt do misky a do hladka vmiešame soľ, korenie. Potom vmiešame uhorku, paradajky, feferónky, cibuľu a kúsky cesnaku.
2. Krok
Cuketu najskôr očistite, umyte a dobre osušte . Potom ju nakrájajte na plátky hrubé asi 1 cm . Tie osoľte a okoreňte.. Na obaľovanie dáme na tanier múku a strúhanku. Do strúhanky vmiešame sezamové semienka. V ďalšom hlbokom tanieri dobre vyšľaháme vajíčka. Plátky cukety obalíme v múke (prebytočnú múku dobre otrasieme) a potom ich ponoríme do rozšľahaných vajec. Nakoniec plátky obaľte v strúhankovej zmesi a zľahka pritlačte. Vo veľkej panvici rozohrejeme olej a opečené plátky cukety opekáme z oboch strán asi 2-3 minúty do zlatista a chrumkava. Na papierovej utierke necháme dobre odkvapkať a podávame s tzatsiki..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
321 videní