- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Bezlepkový čokoládový korpus
Bezlepkový čokoládový korpus
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 35min
- Hotové Za: 55min
Suroviny
- 100 g mletých mandlí
- 2 lyžice kakaa
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 200 g tmavej čokolády
- 100 g masla (mäkke)
- 1 lyžička masla na formu
- 3 vajcia
- 100 g trstinového cukru
- 0,5 lyžička vanilkovej arómy
- štipka soli
Postup prípravy
1. Krok
Najprv dáme mleté mandle do misky. Kakao s kypriacim práškom preosejeme na mandle a všetko spolu premiešame. Potom naplňte panvicu do jednej tretiny vodou a zohrejte na nízkej teplote. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom . Medzitým si predhrejeme rúru na 180 °C horný/spodný ohrev a formu (Ø 20 cm) vymastíme maslom.
2. Krok
Vajíčka oddelíme a bielka dáme do misky so soľou. Ručným mixérom vyšľaháme dotuha . Vaječné žĺtky s cukrom dáme do misky a vyšľaháme do nadýchanej hmoty. Pridajte vanilku a rozpustenú čokoládu a dobre premiešajte. Pridáme mandľovo-kakaovú zmes a premiešame. Nakoniec vmiešame vyšľahané bielka, ale miešame len krátko.
3. Krok
Cesto naplníme do pripravenej formy, uhladíme a pečieme v predhriatej rúre na strednej priečke asi 35 minút. Potom vyberte formu z rúry a nechajte ju vychladnúť na mriežke.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
477 videní