- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- šaláty
- Grécky zemiakový šalát s kuracím mäsom
Grécky zemiakový šalát s kuracím mäsom
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 600 g nových zemiakov
- 300 g kuracích pŕs (varené , pečené , alebo grilované)
- 1 uhorka
- 18 cherry paradajok
- 18 olív
- pár lístkov mäty
- 100 g syra Feta
- Preliv:
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 1 lyžička horčice
- 60 ml olivového oleja
- jemne nastrúhaná citrónová kôra
- štipka mletej rasce
- štipka oregána
- soľ a mleté čierne korenie
Postup prípravy
1. Krok
Vo veľkej miske vymiešame citrónovú šťavu, štipku soli a horčicu. Počas šľahania tenkým pramienkom prilievame olivový olej. Pridajte kmín, oregano a čierne korenie. Premiešajte.
2. Krok
Dôkladne umyté zemiaky prekrojíme na polovice. Vložte do veľkého hrnca, podlejte studenou vodou tak, aby boli zemiaky zakryté, bohato osoľte a priveďte do varu. Znížte teplotu a varte, kým zemiaky nie sú mäkké, asi 10 minút.
3. Krok
Teplene upravené kuracie prsia nakrájame na pásiky, preložíme do misky s dresingom, premiešame. Odložíme bokom..
4. Krok
Zemiaky scedíme a keď voda odtečie, preložíme do misky k ostatným surovinám. Premiešajte.
5. Krok
Uhorku prekrojíme pozdĺžne na polovicu a nakrájame na plátky hrubé asi 3 mm. Cherry paradajky prekrojíme na polovicu. Odstráňte kôstky z olív. Nakrájajte lístky mäty. Preložíme do misky so zemiakmi, pridáme aj olivy a premiešame.
6. Krok
Na vrch šalátu rozdrobíme Feta syr..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
224 videní