- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- dezert
- Jablká v krupici (jablkové suflé)
Jablká v krupici (jablkové suflé)
- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 4 jablká
- 60 g masla
- 60 g cukru
- Na suflé :
- 4 vajcia
- 500 ml mlieka
- 80 g cukru
- 70 g krupice
- 70 g hrozienok
- 2 lyžice masla
- pár kvapiek citrónovej šťavy
- práškový cukor
Postup prípravy
1. Krok
Každé jablko potrieme rozpusteným maslom a obalíme v cukre. Vložte do veľkej zapekacej misy a vložte do rúry predhriatej na 170 °C na 25-30 minút. Jablká by mali zmäknúť, ale zachovať si svoj tvar.
2. Krok
Pripravte sufle. Mlieko prevaríme, znížime oheň a pridáme 60 g cukru, krupicu a hrozienka. Varíme, miešame, 3 min. Nalejte do veľkej misy a odložte. Oddeľte žĺtky od bielkov. V čistej miske vyšľaháme bielka s citrónovou šťavou a zvyšným cukrom, kým sa nevytvoria tuhé šľahačky. Do krupičnej zmesi pridáme žĺtky, premiešame. Potom pridáme 1⁄₃ vyšľahaných bielkov, premiešame. Postupne pridajte zvyšné bielka, jemne premiešajte vareškou.
3. Krok
Pripravenú zmes nalejeme do vymastených keramických zapekacích misiek a naplníme ich do ½. Upečené jablká namáčame do zmesi. Posypeme práškovým cukrom a vložíme do rúry vyhriatej na 190 °C na 25 minút. Ihneď podávame
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
297 videní