- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Čokoládová štrúdľa s hruškami
Čokoládová štrúdľa s hruškami
- Kusov: 2
- Porcií: 14
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 220 g hladkej múky
- 40 g kakaa
- 110 ml vody
- 1 vajce
- 120 g masla
- 3 hrušky
- 100 g hnedého cukru
- mandľové lupienky
- hrozienka
- strúhanka
- maslo na potretie závinu
- štipka soli
Postup prípravy
1. Krok
Vezmeme si panvicu. Zahrejte v nej vodu a pridajte maslo. Potrebujeme získať homogénnu hmotu. Necháme trochu vychladnúť. Do tejto hmoty pridáme vajíčko zľahka rozšľahané so soľou.
2. Krok
Múku zmiešame s kakaom . Tekutú zmes vlejeme do múky s kakaom a vymiesime homogénne cesto. V prípade potreby pridajte múku.
3. Krok
Malo by nám vzniknúť tuhé cesto. Nemalo by sa vám lepiť na ruky. Zabaľte ho do plastového vrecka a nechajte 30 minút odpočívať v chladničke.
4. Krok
Kým cesto odpočíva, pripravíme si naše hrušky. Treba ich umyť a vyčistiť. Ďalej ich nakrájame na tenké plátky, ak je hruška mäkká, tak môžu byť hrubšie.
5. Krok
Odpočinuté cesto rozdelíme na 2 časti. Jednu časť dáme na čistú utierku, podľa potreby pridáme múku a vyvaľkáme na čo najtenšie. Vrstvu musíme posypať strúhankou a potom na ňu poukladať hrušky, cukor, hrozienka a mandľové lupienky (alebo nasekané orechy). Okolo okrajov nechajte voľné ..
6. Krok
najskôr preložíme okraje , a potom urobíme roládu.. Pomáhame si utierkou.. To isté urobíme aj s druhým cestom.. Vložíme do rúry a asi 50 minút a pečieme pri teplote 180°C . Počas pečenia 3x pomastíme maslom. Hotovú štrúdľu necháme odležať a môžeme podávať . Ak chcete, môžete navrch posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
161 videní