- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Bravčový rezeň v zemiakovom cestíčku
Bravčový rezeň v zemiakovom cestíčku
- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 800 g nakrájaného bravčového karé
- 600 g zemiakov
- 2 vajcia
- 4 lyžice hladkej múky
- soľ a mleté čierne korenie
- 2 strúčiky cesnaku
- 330 g kyslej smotany
- 150 g strúhaného syra
Postup prípravy
1. Krok
Zemiaky umyjeme, ošúpeme, nastrúhame na veľkom strúhadle, vložíme do misy, ochutíme soľou a korením, necháme 5-10 minút postáť, potom ich rukou dôkladne vyžmýkame a vzniknutú šťavu zlejeme .
2. Krok
Dve rozbité vajcia a múku pridajte k nastrúhaným, vytlačeným zemiakom, dôkladne premiešajte, mala by vám vzniknúť hustá, mierne tekutá hmota. V hrnci alebo panvici s vysokými stenami zohrejte olej na 170-180°C ..
3. Krok
Kým sa olej zohrieva, kotlety z oboch strán naklepeme, osolíme, okoreníme, potom ich obalíme v múke, nakoniec ich ponoríme do zemiakovej zmesi a hneď vložíme do rozpáleného oleja. Opečte do červena zhruba 5-7 minút, hotové mäso položte na papierovú utierku a nechajte odtiecť prebytočný olej.
4. Krok
Do misky nalejte kyslú smotanu, pretlačte do nej strúčiky cesnaku, pridajte trochu soli a korenia a dobre premiešajte. Rúru predhrejeme na 200°C ..Plátky mäsa uložíme do pekáča alebo zapekacej misy vystlanej papierom na pečenie, na každý kúsok mäsa nalejeme cesnakovú kyslú smotanu, posypeme syrom a vložíme do rúry na 5-8 minút, kým syr nezhnedne.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.7 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
755 videní