- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Marcipánový hruškový koláč
Marcipánový hruškový koláč
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Priemer 24 cm :
- 250 g hladkej múky
- 100 g mletých vlašských orechov
- 150 g masla alebo margarínu
- 70 g práškového cukru
- 1 vajce
- štipka soli
- 1 lyžica studenej vody..
- na plnku :
- 400 g marcipánu
- 3 hrušky
- 1 vanilkový cukor
- 1 lyžička mletej škorice
Postup prípravy
1. Krok
Múku zmiešame so štipkou soli, potom preosejeme. Potom pridajte na kocky nakrájaný studený margarín a rozdrobte ho. Keď je dostatočne rozmrvené, vmiešame práškový cukor a mleté vlašské orechy, potom pridáme celé vajce a rýchlymi pohybmi vymiesime cesto. (V prípade potreby pridajte 1 polievkovú lyžicu studenej vody, aby ste získali ľahko roztiahnuteľné cesto.)
2. Krok
Oddeľte 1/3 vymieseného cesta, zabaľte ho do plastovej fólie a vložte do chladničky, kým nebude pripravené na použitie. Väčšiu guľku cesta rozvaľkáme na veľkosť koláčovej formy a vyložíme ňou formu.
3. Krok
Marcipán rovnomerne nastrúhame na cesto v koláčovej forme na strúhadle s väčším otvorom.
4. Krok
Hrušky ošúpeme, prekrojíme na polovicu, vydlabeme jadrovník a potom nakrájame na hrubšie kúsky. Potom na marcipán poukladáme hrušky tak, aby bol zakrytý všade, potom posypeme zmesou vanilkového cukru a mletej škorice.
5. Krok
Odložené cesto vyberieme z chladničky, rozvaľkáme, potom položíme na formu, mierne sploštíme dlaňou a na niekoľkých miestach popicháme vidličkou.
6. Krok
Vložíme do vyhriatej rúry, potom pečieme pri strednej teplote 40-45 minút. (Piekla som pri 170 stupňoch 40 minút.) Koláč vyberieme z rúry a necháme vo forme úplne vychladnúť.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
138 videní