Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Prečo anglické gazdinky potierajú strúhadlo olejom? Tento trik pozná málokto

gazdinky potierajú strúhadlo olejom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Prečo anglické gazdinky potierajú strúhadlo olejom? Tento trik pozná málokto Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Strúhadlo je v kuchyni nevyhnutnou pomôckou, ktorú možno využiť na spracovanie mnohých druhov potravín. Poradíme vám, prečo sa oplatí ho potierať olejom. Tento trik pozná málo ľudí, ale dokáže skvele uľahčiť prácu v kuchyni.

Strúhadlo patrí k základnej kuchynskej výbave každej domácnosti. Na súčasnom trhu si môžete vybrať naozaj z pestrej ponuky. Spravidla sa delí jednoúčelová a viacúčelová. Prvý druh sa vyznačuje tým, že má všetky otvory s čepieľkami rovnaké. Strúhadlo viacúčelové je prispôsobené ako k hrubému, tak jemnému strúhaniu a mnohokrát má špeciálne časti s čepieľkami na strúhanie plátkov. Ak si so strúhadlom chcete uľahčiť prácu, využite osvedčený trik anglických gazdiniek. Je jednoduchý a funguje dokonale!

Ako správne využiť a očistiť štvorhranné strúhadlo? Pozrite sa na video Rachel Hamilton na YouTube:

Inšpirujte sa

Anglické gazdinky sú známe svojimi kulinárskymi zručnosťami. Majú nielen mnoho trikov, ako pripraviť dokonalé jedlo, ale aj také, ktoré ich zbavia zbytočnej driny a námahy. Jednou z týchto vychytávok je potieranie strúhadla olejom. Možno sa vám to môže zdať na prvý pohľad trochu zvláštne, ale opak je pravdou. Nemusíte mať obavy, že sa vám vďaka tomu bude na strúhadlo všetko nepríjemne lepiť. Než začnete strúhať danú potravinu, potrite strúhadlo olejom.

Veľa výhod

Má to hneď niekoľko užitočných výhod. Zvolená potravina sa oveľa lepšie strúha, pretože olej zaisťuje potrebnú úroveň sklzu. Vďaka tomu vám tiež pôjde práca oveľa lepšie a rýchlejšie od ruky. Strúhané suroviny budú vyzerať estetickejšie a nestratia svoj tvar. A hlavne, strúhadlo sa vám bude oveľa jednoduchšie umývať a nebude od ničoho ulepené.

Aký olej použiť?

V každom prípade vždy voľte rastlinný olej bez výraznej chuti a vône, aby nehrozilo, že strúhaná ingrediencie načuchne. Oleje stačí použiť len malé množstvo, ale je nutné ho po celej ploche starostlivo rozotrieť. Pre pohodlnejšiu aplikáciu sa oplatí použiť aj špeciálny štetec.

Tipy, aby sa strúhadlo nelepilo

Existuje aj niekoľko ďalších spôsobov, ktoré vám uľahčia prácu so strúhadlom. Pokiaľ sa chcete vyhnúť nepríjemnému nalepovaniu, strúhajte vždy potraviny riadne vychladené z chladničky. Týka sa to nielen syrov, ale aj ovocia a zeleniny.
Pokiaľ nemáte po ruke olej, utrite strúhadlo pred každým použitím suchou handričkou. Odstránite tak prípadnú vlhkosť. Pri strúhaní zbytočne netlačte, jedlo sa bude mať menšie tendencie lepiť.

Zdroje: www.doporuceni.firenews.video, www.region.rozhlas.cz, www.basta.firenews.video, ireceptar.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.