- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- „Malina-šampanské“ piškóta pre vašu tortu
„Malina-šampanské“ piškóta pre vašu tortu
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 5 vajec
- 140 g cukru
- 160 g hladkej múky
- 1,5 lyžičky prášku do pečiva
- 60 g malinového pyré
- 40 ml polosladkého šampanského
- 60 g masla
- 2 lyžice mrazom sušené maliny
Postup prípravy
1. Krok
Múku preosejeme, pridáme prášok do pečiva a metličkou vymiešame dohladka.
2. Krok
Oddeľte bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme so štipkou soli, postupne pridávame polovičnú dávku cukru do tuha. Zvyšnú polovicu cukru pridajte do žĺtkov a šľahajte, kým nebudú svetlé a nadýchané.
3. Krok
K žĺtkom pridajte šampanské a pyré a opatrne ich vmiešajte vareškou. Pridajte vajíčkovo-malinovú zmes k bielkom a primiešajte. V tomto štádiu nemusí byť dosiahnutá úplná homogenita, pretože potom po častiach pridávame múku a pokračujeme v miesení.
4. Krok
Vložte trochu cesta do pohára a pridajte rozpustené maslo, vychladené na izbovú teplotu, premiešajte a pridajte túto zmes do cesta. Opatrne premiešame. V tejto fáze môžete pridať mrazom sušené maliny. Ak chcete získať rovnakú jemnú farbu, pridajte kvapku alebo dve ružového farbiva.
5. Krok
Cesto nalejte do formy a vložte do rúry predhriatej na 170º na približne 40 minút. Skontrolujte prepečenosť pomocou špáradla .. Cesto necháme chvíľku odležať vo forme, potom, keď necháme piškótu trochu vychladnúť, zabalíme ju do fólie a dáme na 4-8 hodín do chladničky. Potom ju použijeme na tortu alebo do dezertu..
Ak chcete prepočítať pomer surovín na formu z väčším priemerom v tejto aplikácii ..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
177 videní