Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Recept na Pancho tortu s ananásom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Pancho cake.png
8
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta :
  • 3 vajcia
  • 300 g cukru
  • 200 ml kefíru
  • 150 ml oleja
  • 300 g polohrubej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 0,5 lyžičky sódy
  • štipka soli
  • 30 g kakaa
  • Krém:
  • 500 g kyslej smotany
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 100 - 150 g práškového cukru
  • 1 plechovka ananásu
  • ganache:
  • 30 g tmavej čokolády
  • 30 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vajcia vyšľaháme s cukrom do nadýchanej hmoty, ďalej šľaháme a pridáme rastlinný olej. Suché ingrediencie zmiešame a striedavo s kefírom po lyžiciach pridávame k vaječnej zmesi.. Trochu kefíru, trochu suchej zmesi a takto striedavo za stáleho šľahania..

2. Krok

Cesto vylejeme na plech a vložíme do vyhriatej rúry na 180°C na 15-20 minút. Vyberieme, necháme vychladnúť a nožom vykrojíme kruh na základ torty. .

3. Krok

Na krém najskôr vymiešame studenú kyslú smotanu s práškovým cukrom. Dobre vychladenú smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha, potom spojíme s kyslou smotanou, lahodný krém je hotový.

4. Krok

Zvyšok piškóty na plechu nakrájame na kocky. Teraz začneme skladať koláč do hlbokej misy/šalátovej misy ktorú si vyložíme potravinárskou fóliou. Kocky piškóty namáčame do krému a ukladáme do misy.

5. Krok

Rozložte kúsky ananásu, môžete použiť ak nemáte radi ananás aj iné ovocie podľa vašej chuti . Ak chcete pridať pražené vlašské orechy, bude to tiež vynikajúce.

6. Krok

Dokončite základným korpusom.. Ak vám zostali ešte nejaké omrvinky použite aj tie , na boky, ak je koláč menší ako vaša misa. Zakryte fóliou a vložte do chladničky na niekoľko hodín odstáť...Potom tortu vyklopte na servírovací podnos.. Môžete potrieť ak vám zostal zvyškom krému... Nakoniec urobíme čokoládovú ganache a tortu ešte cik cak pofŕkame.

reklama:

1 1.jpg3 1.jpg2 1.jpgTort pancho recept 6.jpg5 1.jpg6 1.jpg7.jpg

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

327 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.