- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- krém
- Šľahaná ganache s mascarpone
Šľahaná ganache s mascarpone
reklama:
- Kusov: 1
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 5min
- Hotové Za: 25min
reklama:
Suroviny
- 460 ml smotany na šľahanie
- 150 g horkej čokolády 55% kakaaa
- 70 g horkej čokolády 70 %
- 250 g mascarpone
reklama:
Postup prípravy
1. Krok
Smotanu prehrejeme a zalejeme s ňou nalámanú čokoládu.. Potom šľaháme tyčovým mixérom kým sa čokoláda úplne nerozpustí.. Pri izbovej teplote pridajte Mascarpone a znova premixujte. Zakryte fóliou v kontakte a odložte do chladničky na 6-8 hodín.
2. Krok
Potom jemne šľahajte ručným šľahačom, kým sa nevytvoria tuhé vrcholy. Ganache dobre drží tvar a je vhodná na zdobenie a potieranie tôrt..
reklama:
Priemerné hodnotenie receptu
(4.3 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1454 videní