- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Nadýchaná piškóta na mrkvovú tortu
Nadýchaná piškóta na mrkvovú tortu
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- 3 vajcia
- 150 g cukru
- 100 ml oleja
- 140 g polohrubej múky
- 100 g mrkvy
- 100 g hrozienok
- 1 lyžica pomarančovej kôry
- 1/3 lyžičky škorice
- 1/3 lyžičky sušeného zázvoru
- 1/3 lyžičky sódy bikarbóny
Postup prípravy
1. Krok
Vopred preosejte múku, aby ste ju nasýtili kyslíkom. Hrozienka zalejeme vriacou vodou a necháme 15 minút odstáť, aby sa zaparili. Potom horúcu vodu sceďte, hrozienka opláchnite a osušte .
2. Krok
Mrkvu nastrúhame. Nastrúhajte aj kôru z pomaranča, bielu časť nechajte neporušenú.
3. Krok
Na cesto zmiešame vajíčka s cukrom. Začnite ich šľahať do nadýchanej hustej hmoty. Potom vmiešame za šľahania olej.. Pridajte škoricu, zázvor a sódu bikarbónu. Pridáme múku a vmiešame ju do cesta. Pridáme aj mrkvu a pomarančovú kôru. Nakoniec vmiešame hrozienka.
4. Krok
Cesto vylejeme do tortovej formy 18 priemer vyloženej s papierom na pečenie. Formu vložíme do predhriatej rúry na 180°C a piškótu pečieme 45 - 50 minút. Podľa vašej rúry .. Nadýchaná piškóta na mrkvovú tortu sa počas pečenia mierne zväčší a získa krásnu zlatistú farbu. Prepečenie skontrolujte vložením drevenej špajle. Ak vyjde suchá, piškóta je hotová. Vyberte ju z formy a ochlaďte. Piškótu je možné rozrezať na 4 pláty..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
266 videní