- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Štrudlice s jablkami
Štrudlice s jablkami
- Kusov: 40
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 600 g jabĺk
- 4 lyžice cukru
- 1 lyžička mletej škorice
- 200 g masla
- 1 vanilkový cukor
- 200 g bieleho jogurtu alebo hustej kyslej smotany
- 400 g hladkej múky
- 5 g prášku do pečiva
- 100 g mletých vlašských orechov
Postup prípravy
1. Krok
Jablká ošúpeme a nastrúhame na veľkom strúhadle. Vložte ich na panvicu, posypte tromi lyžicami cukru a škoricou, potom ich zahrievajte na miernom ohni, kým neskaramelizujú, asi 10 minút.
2. Krok
Vo veľkej mise vymiešame maslo s vanilkovým cukrom a zvyšným cukrom, pridáme jogurt a potom premiešame, aby sme získali homogénnu zmes.
3. Krok
Múku s práškom do pečiva preosejeme do misy a vymiesime krehké cesto. Do cesta pridajte mleté vlašské orechy, potom znova premieste . Vyvaľkáme ho valčekom na hrúbku asi pol centimetra, nakrájame na päť rovnakých pásikov a každý v strede naplníme jablkovou plnkou.
4. Krok
Okraje prehnite tak, aby vám vznikla menšia roláda, a potom každú nakrájajte na štrúdličky dlhé asi 3 cm.
5. Krok
Záviny poukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme pri teplote 200°C asi 20 minút. Keď sú upečené, necháme ich vychladnúť, potom ešte vlažné obalíme v práškovom cukre.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
336 videní