- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- šaláty
- Caesar šalát s čínskou kapustou a kuracím mäsom
Caesar šalát s čínskou kapustou a kuracím mäsom
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 20min
Suroviny
- 1 hlávka čínskej kapusty
- 2 kuracie prsia uvarené vo vode
- 5 paradajok
- 150 g nastrúhaného syra
- 1 - 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica olivového oleja
- Dresing na cezar šalát :
- 80 - 100 ml olivového oleja
- 1 vajce
- 1 - 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička dijonskej horčice
- 1 - 2 lyžice citrónovej šťavy
- 2 sardelky
- 1 - 2 lyžičky nastrúhaného parmezánu
- 1 - 2 lyžičky worčestrovej omáčky
- biely chlieb alebo pečivo na krutóny
Postup prípravy
1. Krok
Z bieleho chleba pripravte krutóny požadovanej veľkosti a tvaru. Bochník alebo bagetu môžeme nakrájať na kocky alebo tenké plátky. Ciabattu môžete jednoducho roztrhať na kúsky rukami. Krutóny potrieme alebo posypeme olivovým olejom a posypeme nasekaným cesnakom. Pečivo osušte na plechu v rúre.
2. Krok
Kuracie prsia nakrájame na tenké plátky. Čínsku kapustu umyjeme a osušíme. Potom nakrájajte listy. Ak chcete, môžete ju po odstránení hustých žiliek nasekať úplne alebo len ich listovú časť.
3. Krok
Parmezán najemno nastrúhame. Navrstvite šalát po častiach na tanier alebo do misky. Najprv uložíme vrchovatú porciu listov čínskej kapusty, polejeme asi 1 polievkovou lyžicou Caesar dressingu a posypeme asi 1 polievkovou lyžicou strúhaného syra. Poukladáme plátky kuracieho mäsa a paradajok. Druhou porciou dresingu zalejeme šalát. Podávajte ihneď, k šalátu pridajte chrumkavé krutóny a posypte strúhaným syrom.
4. Krok
Dresing : Vajíčko je potrebné umyť, a celé aj so škrupinou zaliať vriacou vodou a po dvoch minútach vybrať. Parmezán nastrúhame najemno. Rozbite vajíčko do misky mixéra alebo pohára. Pridajte všetky ostatné ingrediencie: horčicu, cesnak, syr, worčestrovú omáčku, ančovičky, citrónovú šťavu a olivový olej . Všetko rozmixujeme do hladka.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
483 videní